• Munté recorda que el Govern vetllarà per tenir "totes les garanties de conservació" de les obres
La consellera de la presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha assegurat que el Govern “esgotarà” tot el recorregut judicial en el litigi per les obres d’art de Sixena. Munté ho ha dit durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, després que el jutjat d’Osca hagi desestimat els recursos presentats per la Generalitat en contra del trasllat de les peces el proper 25 de juliol. Malgrat això, ha expressat el convenciment del Govern que finalment se li donarà la raó sobre la permanència de les obres en els museus catalans.
 
Munté ha recordat que no hi ha cap decisió judicial ferma i que, en el cas de les pintures murals, encara hi ha “recorregut efectiu” fins al Tribunal Suprem. Pel que fa a les obres que es troben al Museu de Lleida, i que són objecte de la demanda de trasllat per part del jutjat d’Osca, Munté ha reiterat que tant el Govern com diferents experts han subratllat la necessitat de comptar amb “totes les garanties de conservació” de les obres.
 
La portaveu també ha insistit que el Govern continuarà treballant per fer entendre la “impossibilitat de donar compliment literal” a la resolució que obliga al trasllat de les obres abans el 25 de juliol, ja que la legislació catalana de patrimoni preveu tràmits, com ara la descatalogació de les peces, que no es podrien completar en aquesta data.