El programa de prevenció d’accidents GAME OVER pretén sensibilitzar els adolescents i joves per tal que desenvolupin comportaments responsables
El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, acompanyat del director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel Villaró, ha participat aquest matí a la X trobada de monitors del programa de prevenció GAME OVER, organitzada per la Fundació Institut Guttmann a la Casa Seat.
Elena ha explicat que l’objectiu d’aquest programa és “rebaixar, minimitzar, evitar la sinistralitat a la nostra xarxa viària, perquè patir un accident greu és sempre un drama per a la persona o les persones que són víctimes directes, però també per a les seves famílies”.
El titular d’Interior ha destacat que “transmetre les experiències traumàtiques que se’n deriven d’alguns accidents de trànsit per minimitzar el seu patiment és un acte de generositat”.
D’altra banda, el conseller ha posat de manifest la importància de la prevenció en les polítiques de seguretat del Departament d’Interior: “cal combatre els accidents des de l’autoresponsabilitat dels conductors però també amb la millora de la xarxa viària, amb la gestió del trànsit i la prevenció”. En aquest sentit, Elena ha explicat també “la importància de la presencialitat i de les experiències personals a l’hora de millorar la conscienciació dels riscos dels vehicles, també els mobilitat personal com els patinets elèctrics”.
Finalment, Elena ha volgut agrair a la Fundació Guttman “la feina que fa, dia a dia, i per l’excel·lència en els seus mètodes, que ajuden i són útils a tantes persones i, especialment, per aquesta iniciativa conjunta amb el Servei Català de Trànsit”.
El programa GAME OVER consisteix en un conjunt de sessions informatives i de sensibilització a càrrec de monitors, que es realitzen en els centres d’educació secundària (4rt ESO, batxillerats, CFGM i CFGS) que ho sol·liciten. Durant aquestes sessions, d’una manera clara i entenedora, sense alliçonar ni culpabilitzar, el monitor explica el perquè de molts accidents i les seves possibles conseqüències irreversibles. Es fomenta la participació dels joves i que aquests disposin d’elements de reflexió sobre la necessitat d’actituds responsables en la utilització de vehicles i en les activitats de lleure.
En totes les edicions del programa s’ha arribat a més de 450.000 alumnes del nostre país, amb una mitjana de 900 sessions i xerrades anuals a centenars de centres repartits per tot el territori.
Els monitors que ha aportat la Fundació Institut Guttmann han estat formats conjuntament pel Servei Català de Trànsit i Guttmann i porten a terme eficaçment les intervencions previstes. En aquest sentit, els centres de secundària coincideixen en aquesta valoració positiva.