- La major part fan referència al retard en l’inici de les proves, espais habilitats inadequats, manca de vigilància i ús de dispositius electrònics
- El Govern ha presentat als sindicats les dades de l’informe d’incidències que ha dut a prendre la decisió de repetir les proves
La Generalitat ha presentat avui en una reunió amb els sindicats l’informe final sobre les incidències produïdes durant el desenvolupament de les proves del concurs oposició d’estabilització i que ha fet prendre la decisió de repetir aquestes proves. L’informe, que es pot consultar al web d’Administració i Funció Pública, recopila les dades de 4.136 formularis rebuts amb incidències recollides per les persones aspirants.
La Generalitat va habilitat aquest formulari després de detectar incidències greus produïdes per l’incompliment de les tasques encomanades a l’empresa Cegos, contractada per dur a terme la logística i vigilància durant la realització de les proves el passat 29 d’abril.
El formulari va estar operatiu entre el 2 i el 5 de maig i permetia reportar les incidències detectades, classificades en les tipologies següents:
- Retard inici de proves: 3.928
- Espai habilitat inadequat: 2.636
- Altres incidències: majoritàriament mòbils i dispositius: 2.217
- Manca de vigilància: 1.400
- Manca de models i separació: 1.292
- Sortides d'aula no controlades: 1.123
- Ús de dispositius electrònics: 764
- Manca enunciat: 71
Cal recordar que el total de convocatòries són 73, les quals representen un total de 1.821 places i 12.999 persones aspirants admeses. Només quatre d’aquestes convocatòries no han rebut cap formulari comunicant que s’hi hagin produït incidències. No obstant això, a les aules on es van celebrar aquestes convocatòries coexistien més processos que sí que han reportat incidències. És per aquest motiu que la totalitat dels processos estan afectats.
Per això, i per preservar els principis d’igualtat, mèrit i capacitat que regeixen els processos selectius de l’Administració pública, s’ha decidit la repetició de les proves, que es faran amb el calendari següent:
- 1 juliol de 2023: Prova convocatòries 700 (personal laboral), 643 (cos d’Agents Rurals) i 650 (personal funcionari execució penal).
- 8 de juliol de 2023: Prova convocatòria 600 (personal funcionari)
Reunions de seguiment amb els sindicats
D’altra banda, el Govern i els sindicats han decidit mantenir reunions periòdiques de seguiment de la repetició de les proves amb l’objectiu de garantir la màxima transparència i participació dels agents socials en tot el procés. Les reunions de seguiment es vehicularan a través del Grup de Treball d’Estabilització i Reducció de la Temporalitat constituït en el marc de la Mesa General de Negociació dels Empleats i Empleades Públics (MEPAGC).