Foto de família

Els delegats i delegades el Govern a l'exterior es troben a Barcelona per coordinar l'acció exterior del país

query_builder   24 maig 2023 11:43

event_note Nota de premsa

Els delegats i delegades el Govern a l'exterior es troben a Barcelona per coordinar l'acció exterior del país

  1. La consellera Meritxell Serret dona la benvinguda a la xarxa de representants que té el Govern al món, que actualment són 20, més que mai
  2. Des d’avui i fins divendres, els delegats i delegades mantindran diverses reunions de treball, es trobaran amb el president Aragonès i coneixeran de primera mà polítiques prioritàries del Govern, com ara la resposta a la sequera
Foto de família dels delegats i delegades del Govern a l'exterior amb la consellera Meritxell Serret.
Foto de família dels delegats i delegades del Govern a l'exterior amb la consellera Meritxell Serret. Foto: Raquel Pérez / Departament d'Acció Exterior i UE
{"name":"2023/05/24/11/39/fe34380e-8548-4a4f-9b53-bce6bc8b5ee5.jpeg","author":"Raquel Pérez","type":"0","location":"0","weight":267649}

El Departament d’Acció Exterior i Unió Europea ha organitzat aquesta setmana una nova trobada de delegats i delegades del Govern a l’exterior a Barcelona amb l’objectiu d’aprofundir en la coordinació de l’acció exterior que l’executiu desplega a través de les delegacions. Es tracta d’una iniciativa que es fa de manera periòdica, dos cops a l’any, per coordinar les delegacions. Aquesta és la primera trobada presencial des que el Govern té més delegats que mai al món —20, i aviat en seran 21, amb la creació de la Delegació a Colòmbia—. Es tracta d'una oportunitat per compartir un espai de treball i intercanviar coneixements i experiències als diversos països on treballen les delegacions. L’objectiu és que els delegats i delegades coneguin de primera mà els àmbits d’actuació prioritaris del Govern i tinguin totes les eines per ser la veu de la Generalitat al món.

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha donat la benvinguda aquest dimecres als delegats i delegades al Palau de la Generalitat, en una trobada que ha de servir per “compartir les grans línies d’actuació del Govern, que ens han d’ajudar a millorar la feina de la xarxa de delegacions per fer una més i millor acció exterior com a país”. Serret ha insistit que “és el moment de donar un valor afegit a la nostra feina, que és una tasca de Govern i de país”. Segons la consellera, “és fonamental que les delegacions pugueu contribuir i aporteu els continguts i els contactes en tot allò que no es pot fer des de Barcelona”. Els delegats i delegades es trobaran demà amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia.

A la sessió de benvinguda també hi han assistit el secretari general, Bernat Costas, el secretari d’Acció Exterior, Miquel Royo, i els directors generals del Departament.

Promoció de les polítiques del Govern al món

Des d’aquest dimecres i fins divendres, els delegats i delegades mantindran diverses reunions amb departaments del Govern amb l’objectiu de conèixer les accions amb projecció internacional que impulsen, i que poden posicionar Catalunya al món com a actor útil i responsable i millorar-ne la imatge i la influència en l’escena internacional. Aquest és, de fet, una de les principals funcions de les delegacions: internacionalitzar Catalunya i tot el seu potencial a l’exterior, i contribuir a donar resposta de manera coordinada als reptes globals.

En aquest sentit, es trobaran amb el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes, amb qui abordaran una de les actuals polítiques prioritàries del Govern: la resposta a la sequera que persisteix al país i les mesures que s’estan prenent per fer-hi front. Es tracta d’actuacions que poden servir de mirall per a altres regions mediterrànies i del món.

Demà es reuniran amb el Departament de Salut, on el conseller Manel Balcells els explicarà les darreres novetats sobre diverses polítiques punteres de Catalunya en aquest àmbit. També visitaran Biocat i el projecte de l’ecosistema català de ciències de la vida i de la salut, l’anomenada BioRegió de Catalunya. D’altra banda, els representants del Govern a l’exterior també es reuniran dijous amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per abordar les iniciatives catalanes per generar resiliència com a país davant del canvi climàtic, i conèixer les polítiques rurals del Govern.

Al llarg d’aquesta setmana, a més, coneixeran la tasca de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i es trobaran amb l’Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA). La trobada presencial a Barcelona permet que els delegats i delegades puguin disposar d’un espai per debatre i compartir reptes comuns a totes les delegacions del Govern a l’exterior.

4  

Imatges

Foto de família.

Foto de família. 247192

Pla general de la reunió al Palau de la Generalitat.

Pla general de la reunió al Palau de la Generalitat. 163360

La consellera Meritxell Serret, a la benvinguda dels delegats.

La consellera Meritxell Serret, a la benvinguda dels delegats. 57742

Reunió dels delegats amb l'equip del Departament d'Acció Exterior i UE.

Reunió dels delegats amb l'equip del Departament d'Acció Exterior i UE. 140497

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined