La consellera Meritxell Serret, durant la visita a la Prefectura de Kyoto

Viatge institucional al Japó

El Govern signarà un acord de col·laboració bilateral amb el govern de Kyoto, el primer entre Catalunya i el Japó

query_builder   1 desembre 2023 12:17

event_note Nota de premsa

Viatge institucional al Japó

El Govern signarà un acord de col·laboració bilateral amb el govern de Kyoto, el primer entre Catalunya i el Japó

  1. Primer dia de viatge institucional de la consellera Serret al Japó, on s’ha reunit amb el governador i el vicegovernador de la Prefectura de Kyoto
  2. El Govern treballa per inaugurar i fer plenament operativa durant el primer semestre del 2024 la Delegació al Japó, encapçalada per la delegada Mònica Castellà
La consellera Serret, durant la visita a la Prefectura de Kyoto amb el governador Nishiwaki i el vicegovernador Yamashita
La consellera Serret, durant la visita a la Prefectura de Kyoto amb el governador Nishiwaki i el vicegovernador Yamashita.
{"name":"2023/12/01/12/34/98fd0b4c-c9e5-498a-8abc-01237564020b.jpg","author":"EXT","type":"0","location":"0","weight":363826}

La consellera Meritxell Serret i Aleu ja és al Japó, on ha començat un viatge institucional de quatre dies acompanya de la delegada del Govern al país nipó, Mònica Castellà i Pujadó. La primera parada important del viatge ha estat una reunió d’alt nivell a la Prefectura de Kyoto amb el governador, Takatoshi Nishiwaki, i el vicegovernador, Akimasa Yamashita.

La finalitat de la trobada era consolidar les bones relacions existents entre Catalunya i Kyoto, que s’han intensificat els últims mesos. Fruit d’aquesta bona sintonia, les dues parts han acordat que elaboraran i signaran un acord de col·laboració bilateral, el primer que haurà fet mai el Govern de la Generalitat amb un govern homòleg del Japó. D'aquesta manera, Kyoto es convertiria en el principal soci de Catalunya al país asiàtic.

L’objectiu és reforçar totes aquestes aliances que hem anat teixint els últims anys en els àmbits de la innovació i les tecnologies emergents i disruptives, en el procés de descarbonització i en l’aposta per l’hidrogen verd”, ha explicat Serret, que també ha destacat les oportunitats en les “relacions comercials” i en camps com “la salut, la biotecnologia, la gastronomia i l’alimentació”.

Tots els esforços de col·laboració en múltiples àmbits, ha apuntat Serret, viuran un punt d’inflexió amb l’obertura de la Delegació del Govern al Japó, amb seu a la capital, Tòquio. El Govern, que aquest any va nomenar-ne la delegada, preveu inaugurar-la i fer-la plenament operativa durant el primer semestre del 2024.

En aquesta línia, Serret confia a “concretar aquest acord de mútua entesa entre Catalunya i el Japó i aprofitar l’obertura de la delegació per continuar teixint les bones relacions entre els dos països”.

Nou Pla Japó a l’horitzó

Actualment, les relacions entre Catalunya i el Japó estan molt consolidades i es concreten a través del Pla Japó, un programa que inclou tots els àmbits de relació de tots els Departaments del Govern amb el país asiàtic, i que s’elabora conjuntament amb el Govern japonès. El pla vigent comprèn el període 2020-2023, i ja s’està acabant d’elaborar-ne un de nou, el cinquè.

Abans de la sessió a la Prefectura de Kyoto, Serret i Castellà han visitat el Centre Català de Kansai, a la ciutat d’Osaka, i s’han reunit amb la presidenta de l’entitat, Montserrat Marí. Fundat el 1998, el Centre va ser el primer punt de trobada de la comunitat catalana al Japó, i des d’aleshores es dedica a promoure la cultura i la llengua catalanes a les cinc prefectures de la regió.

En aquest enllaç us podreu descarregar vídeos en brut de la reunió de la consellera a la Prefectura de Kyoto

2  

Imatges

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, i la delegada del Govern al Japó, Mònica Castellà

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, i la delegada del Govern al Japó, Mònica Castellà 668931

Visita de la consellera Serret i la delegada Castellà al Centre Català de Kansai

Visita de la consellera Serret i la delegada Castellà al Centre Català de Kansai 514039

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined