1. En l’acte de presentació de la nova delegada organitzat a Brussel·les, el conseller Jaume Duch ha lloat l’àmplia carrera diplomàtica de Borràs i ha destacat que la seva designació coincideix amb un moment “clau” en què Europa s’està “redefinint”
  2. La delegada s’ha conjurat a garantir la participació de Catalunya als grans espais de decisió política d’Europa i ha definit la Delegació com un espai “de tothom i per a tothom”
La nova delegada del Govern davant la Unió Europea, Esther Borràs, durant la seva presentació pública.
La nova delegada del Govern davant la Unió Europea, Esther Borràs, durant la seva presentació pública.
{"name":"2024/10/11/12/09/ad8cba90-01c6-4cc1-a655-857637e15383.jpg","author":"Exteriors","type":"0","location":"0","weight":2678094}


El conseller d’Unió Europea i Acció Exterior, Jaume Duch Guillot, ha acompanyat aquest divendres la nova delegada del Govern davant la Unió Europea, Ester Borràs Andreu, en la seva presentació pública a la seu de la Delegació, a Brussel·les.

Duch ha posat en relleu que la designació de la nova delegada coincideix amb un moment “clau” per a la Unió Europea i per a Catalunya: “Europa s’està redefinint, i volem aprofitar aquest moment de canvi profund per participar més activament dels processos de decisió en tots els àmbits comunitaris que ens puguin ser útils i on puguem ser útils”.

“Catalunya ha de guanyar presència i influència a la Unió Europea i estem segurs que, amb el lideratge de la delegada Ester Borràs, ho aconseguirem”, ha reblat el conseller, que considera que Ester Borràs és “la persona idònia” per ocupar la posició de delegada al cor d’Europa: “La seva experiència en les relacions amb les institucions comunitàries és incontestable”.

Borràs ha treballat, des del 2021, a la Representació Permanent d’Espanya davant la Unió Europea, com a consellera Mertens i també com a consellera d’Afers Parlamentaris de la Representació. També té una àmplia experiència en la carrera diplomàtica: ha estat destinada a països com Angola, Bolívia, Kenya i Qatar i ha treballat en diversos àmbits de Nacions Unides, tractant qüestions com l’habitatge o la igualtat.

La delegada, per la seva banda, ha expressat “l’honor, la responsabilitat i la il·lusió” de representar el Govern de Catalunya davant la Unió Europea “en un moment de màxima transcendència per a aquest espai compartit”.

Catalunya és coneguda i reconeguda com a motor actiu en la construcció, consolidació i expansió del projecte europeu, però cal donar un nou impuls a aquest paper”, ha valorat Borràs.

“Els grans reptes europeus es debaten en grans espais de decisió i participació política com poden ser el Comitè de les Regions, els Quatre Motors per a Europa, el Consell, la Comissió i el Parlament. Volem que la nostra presència i activitat en tots ells sigui constant. I, per cert, volem que sigui en català”, ha assenyalat.

"Aquesta és una delegació de tothom i per a tothom. La nostra missió principal serà ser útils i propers al conjunt de catalanes i catalans”, ha conclòs la delegada.

4  

Imatges

La nova delegada del Govern davant la Unió Europea, Esther Borràs, durant la seva presentació pública.

La nova delegada del Govern davant la Unió Europea, Esther Borràs, durant la seva presentació pública. 2678094

El conseller Duch, avui a la seu de la Delegació del Govern davant la Unió Europea.

El conseller Duch, avui a la seu de la Delegació del Govern davant la Unió Europea. 2599855

El conseller Duch i la delegada Borràs, avui a la seu de la Delegació del Govern davant la Unió Europea.

El conseller Duch i la delegada Borràs, avui a la seu de la Delegació del Govern davant la Unió Europea. 2787751

El conseller Duch i la delegada Borràs, davant els mitjans en la presentació d'avui.

El conseller Duch i la delegada Borràs, davant els mitjans en la presentació d'avui. 2025776