Publicat el visor de refugis climàtics

Interior publica un visor dels refugis climàtics de Catalunya en cas d'onada de calor

query_builder   28 juny 2024 13:48

event_note Nota de premsa

Interior publica un visor dels refugis climàtics de Catalunya en cas d'onada de calor

La Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior ha publicat aquesta setmana un visor amb tots els refugis climàtics disponibles a Catalunya en cas d’onada de calor. Es tracta d’un mapa interactiu amb un cercador per consultar els espais públics on els ciutadans que no puguin aconseguir confort climàtic a casa poden refugiar-se en situacions meteorològiques extremes, com per exemple biblioteques, piscines o centres cívics.

Actualment, les dades comprenen més d’un miler de refugis climàtics de tot Catalunya. La llista de refugis climàtics s’anirà actualitzant a mesura que es rebi informació dels diferents municipis. Aquests refugis estan pensants especialment per a persones vulnerables, com per exemple nadons, persones grans, malalts crònics i persones amb menys recursos.

El refugi climàtic pot ser un espai exterior, com per exemple una arbreda o un parc amb molts arbres, o un espai interior. Si es tracta d’un espai interior, es recomana que s’hi mantingui una temperatura de 27 °C durant l’estiu i de 19 °C durant l’hivern. També es recomana que sigui el màxim d’accessible possible i que disposi de bancs o cadires per seure, d’aigua gratuïta per beure i que ofereixi seguretat als usuaris.

En el cas de biblioteques, piscines o centres cívics, compatibilitzen el seu ús habitual amb la funció de refugi climàtic, per la qual cosa no són instal·lacions assistencials. Quant a les piscines, en situació de sequera, pel que fa a considerar-les com a refugis climàtics a efectes de reomplir-les cal tenir en compte el que preveu el Decret Llei 4/2024 (més informació).

Al mapa es pot cercar per tipologies (piscines, biblioteques, poliesportius...) per municipi o per comarca. També hi ha informació sobre l’horari i altres serveis.

El mapa de la pàgina s'ha fet amb InstaMaps, una eina de l'Institut Cartogràfic de Catalunya. Proporciona un codi d'inserció per poder incloure el mapa a qualsevol web.

Podeu consultar el mapa de refugis climàtics agen.cat/refugisclimatics

3  

Imatges

Refugi climàtic (1)

Refugi climàtic (1) 9520921

Refugi climàtic (2)

Refugi climàtic (2) 7300225

Refugi climàtic (3)

Refugi climàtic (3) 7790563

undefined
undefined
undefined
undefined