1. El treball conjunt i consensuat amb els diferents operadors serà l’eix principal que guiï les polítiques en l’àmbit de l’Administració de justícia

El conseller de Justícia i Qualitat Democràtica, Ramon Espadaler Parcerisas, ha fet avui la seva primera visita institucional a la Ciutat de la Justícia per conèixer de primera mà les qüestions que més preocupen als operadors jurídics del partit judicial de Barcelona i poder establir les línies de treball prioritàries. L’han acompanyat la secretària general del Departament, Maite Casado Cadarso, i la secretària per a l’Administració de Justícia, Iolanda Aguilar Juncosa.

En les reunions posteriors amb la jutgessa degana de Barcelona, Cristina Ferrando, i amb la fiscal en cap de Barcelona, Neus Pujal, el conseller de Justícia i Qualitat Democràtica ha traslladat la voluntat i el compromís ferm del Govern de la Generalitat de Catalunya per treballar en solucions efectives i consensuades davant dels grans reptes que té per davant l’Administració de justícia, com ara superar la situació de congestió als jutjats, una qüestió prioritària de l’actual equip.

En aquest sentit, Espadaler s’ha referit en particular a la necessitat de reduir els terminis d’assenyalament en els judicis ràpids i els judicis per faltes lleus, i ha manifestat que la conselleria hi dedicarà tots els recursos i els esforços que estiguin al seu abast.

En el decurs del matí, el conseller també ha visitat els espais dels col·legis professionals d’advocats, de procuradors i de graduats socials, i el Servei Comú Processal, així com el Registre Civil de l’Hospitalet de Llobregat.

La visita té lloc poc dies després que el conseller es reunís per primer cop amb el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús M. Barrientos, dins l’objectiu de consolidar les relacions entre el Govern i les autoritats judicials.

3  

Imatges

El conseller Espadaler i la jutgessa degana de Barcelona, Cristina Ferrando

El conseller Espadaler i la jutgessa degana de Barcelona, Cristina Ferrando 276526

La jutgessa degana de Barcelona, Cristina Ferrando, el conseller Espadaler, la secretària per a l'Administració de Justícia, Iolanda Aguilar, i la secretària general del Departament, Maite Casado (d'esquerra a dreta)

La jutgessa degana de Barcelona, Cristina Ferrando, el conseller Espadaler, la secretària per a l'Administració de Justícia, Iolanda Aguilar, i la secretària general del Departament, Maite Casado (d'esquerra a dreta) 165002

El conseller Espadaler i la fiscal en cap de Barcelona, Neus Pujal

El conseller Espadaler i la fiscal en cap de Barcelona, Neus Pujal 198616