Reunió de la consellera Verge amb diputades i regidores suïsses.

La consellera Verge enforteix a Suïssa aliances institucionals per fer avançar l'agenda feminista internacional

query_builder   11 maig 2023 15:57

event_note Nota de premsa

La consellera Verge enforteix a Suïssa aliances institucionals per fer avançar l'agenda feminista internacional

  1. La consellera d’Igualtat i Feminismes s’ha reunit amb diputades del cantó del Valais per compartir reptes en matèria de representació política igualitària i desplegament de polítiques públiques feministes
  2. Entre ahir i avui, Verge ha mantingut diverses trobades amb representants d’institucions i entitats referents internacionals en la promoció i defensa dels drets humans
La consellera Verge, al Gran Consell del Valais.{"name":"2023/05/11/15/35/f8cff101-9ab2-4274-9ba1-6c012c99add4.jpg","author":"Conselleria d'Igualtat i Feminismes.","type":"0","location":"0","weight":79535}

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha viatjat aquest dimecres i dijous a Suïssa per enfortir les xarxes de col·laboració amb institucions i entitats feministes del país. Destaca la trobada, dimecres a la tarda, amb un grup de diputades i regidores del cantó de Valais, amb l’objectiu de compartir reptes i estratègies en matèria de representació política igualitària i desplegament de polítiques públiques feministes.

Durant la seva intervenció, la consellera Verge ha exposat el compromís del Govern amb la transformació feminista del país, que s’ha materialitzat com a un dels cinc eixos del Pla de Govern d’aquesta legislatura. A més, Verge ha fet referència a aspectes pioners de la Llei 17/2020, del 22 de desembre, de modificació de la Llei 5/2008, del dret de les dones a erradicar la violència masclista. Entre altres, ha destacat el reconeixement de les violències digitals, la violència institucional i la violència en l’àmbit de la vida política i l'esfera pública de les dones.

La consellera ha valorat molt positivament el diàleg amb les diputades i regidores suïsses, i ha subratllat que “malgrat tenir punts de partida diferents, tant en l'àmbit legislatiu i de polítiques públiques d'igualtat com de representació de les dones a les institucions, l'aposta per l'agenda feminista és compartida i teixir aliances entre països és clau per fer-la avançar”.

Les diputades suïsses han valorat l'existència d'un Departament d'Igualtat i Feminismes perquè aquestes polítiques estiguin al centre de l'agenda institucional i tinguin capacitat per treballar de manera transversal amb tots els departaments. La diputada Anne-Laure Secco ha destacat que “la visita de la consellera Verge és una important oportunitat d’intercanviar coneixements i experiències per a les càrrecs electes del nostre cantó, que es poden inspirar en els grans avenços de Catalunya en matèria d'igualtat i feminismes”. De la consellera, Secco ha insistit que “el seu optimisme ens dona ales per a futures eleccions”. Per la seva banda, la també diputada Sarah Constantin ha subratllat que “portar la consellera Verge al cantó del Valais, on no hi ha cap dona al govern, és un desafiament per a la nostra classe política, encara predominantment masculina”.

La trobada celebrada ahir dona continuïtat al diàleg que es va obrir durant la visita de tretze diputades suïsses a Barcelona, la primavera de l’any passat. En aquell moment, tant la delegació suïssa com el Govern de la Generalitat van expressar la voluntat d’enfortir la seva col·laboració i mantenir espais d’intercanvi de coneixements, estratègies i experiències.

Abans de la trobada d'ahir, la consellera Verge va assistir a una sessió parlamentària del Gran Consell del Valais.

Ginebra, espai clau per a la defensa dels drets humans a escala internacional

A més de visitar el cantó del Valais, la consellera Verge ha mantingut a Ginebra diverses trobades amb representants d’institucions i entitats destacades en la promoció i defensa dels drets humans. Entre altres, s’ha reunit amb l’Oficina d’ONU Dones a Ginebra i amb l’organització Women At The Table. Ginebra és una ciutat de referència pel que fa a la garantia dels drets humans en l’àmbit internacional, concretament en el sistema de Nacions Unides, i acull, per tant, nombroses organitzacions i persones clau per l’avenç de l’agenda feminista internacional.

Durant les dues jornades, la consellera Verge ha estat acompanyada pel delegat del Govern de la Generalitat a Suïssa, Gabriel Boichat Sancho.

2  

Imatges

Reunió de la consellera Verge amb diputades i regidores suïsses.

Reunió de la consellera Verge amb diputades i regidores suïsses. 52247

La consellera Verge i el delegat del Govern a Suïssa, Gabriel Boichat.

La consellera Verge i el delegat del Govern a Suïssa, Gabriel Boichat. 665459

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined