IFE

"Igual de diferents", la campanya del Govern que celebra la diversitat LGBTI+ als pobles de Catalunya

query_builder   25 juny 2024 15:33

event_note Nota de premsa

"Igual de diferents", la campanya del Govern que celebra la diversitat LGBTI+ als pobles de Catalunya

  1. La campanya reivindica que siguis d’on siguis i vinguis d’on vinguis, has de poder viure la teva orientació sexual o identitat de gènere amb llibertat.
  2. L’acte institucional per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull per a l’Alliberament LGBTI+ se celebrarà a l’Espluga del Francolí.

El Govern ha llençat la campanya “Igual de diferents” per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull per a l’Alliberament LGBTI+, que se celebra el pròxim 28 de juny. L’objectiu de la campanya és reivindicar que som “igual de diferents” i que, siguis com siguis i vinguis d’on vinguis, has de poder viure lliurement.

“Igual de diferents” celebra la diversitat LGBTI+ de la Catalunya sencera, de tots els seus pobles i municipis. Per això, reivindica un país desacomplexadament orgullós de si mateix, en què ningú hagi de marxar del seu lloc d’origen o de residència per viure plenament la seva orientació sexual o identitat de gènere. 

La campanya compta amb un espot que s’emet per televisió i es distribueix a través de les xarxes socials. A més, s’han desplegat materials als transports públics, coma la xarxa metropolitana de metro, a la xarxa d’autobusos interurbans de la Generalitat, als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya o a la xarxa de rodalies de Catalunya. També s’han editat diversos materials promocionals per a les xarxes socials i es promou l’ús de l'etiqueta #OrgulldePoble.

Els materials de la campanya es poden descarregar a la web del Departament d’Igualtat i Feminismes.

Celebrem la diversitat LGBTI+ a l’Espluga de Francolí 

El pròxim dijous 27 de juny tindrà lloc l’acte institucional per celebrar el Dia Internacional de l’Orgull per a l’Alliberament LGBTI+ a l’Espluga del Francolí. En aquest municipi l’Orgull Espluguí, el col·lectiu LGTBIQ+ de l’Espluga de Francolí i de la Conca de Barberà, organitza l’orgull rural des del 2022. 

Presentat per Marc Andreu, reporter i actor de Tàrrega, l’acte inclourà experiències de persones LGBTI+ que viuen en pobles, algunes d'elles de l’Espluga de Francolí i protagonistes de l’espot de la campanya. Serà un acte a l’aire lliure que vol ser una celebració de la diversitat LGBTI+. Comptarà amb l’actuació musical en directe del grup Renaldo& Clara, que també ha creat la banda sonora de l’espot.

Durant la jornada, faran parlaments el president de la Generalitat, Pere Aragonès Garcia, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, i l’alcalde de l’Espluga del Francolí, Josep Maria Vidal Minguella. A més, es llegirà la Declaració institucional del Dia Internacional de l'Orgull o per a l'Alliberament LGBTI+.

A banda, divendres 28 de juny al matí es desplegarà la bandera del col·lectiu LGBTI+ al balcó del Palau de la Generalitat, que es farà de manera simultània al balcó de l’Ajuntament de Barcelona. Tot seguit, tindrà lloc al Palau la tradicional recepció a entitats LGBTI+ del país.

undefined
undefined
undefined
undefined