Imatge de la desfilada a la 080 Barcelona Fashion

Tània Verge: "Tots els cossos són igualment vàlids. La 080 Barcelona Fashion i la desfilada de Free Form Style són capdavanteres en la lluita contra la pressió estètica"

query_builder   5 maig 2023 13:58

event_note Nota de premsa

Tània Verge: "Tots els cossos són igualment vàlids. La 080 Barcelona Fashion i la desfilada de Free Form Style són capdavanteres en la lluita contra la pressió estètica"

  1. La 080 Barcelona Fashion acull la primera desfilada de moda inclusiva de l’Estat. 
  2. La passarel·la forma part de les mesures recollides dins el Pla d’Acció per Combatre la Pressió Estètica presentat recentment pel Departament d’Igualtat i Feminismes. 
  3. La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, i la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), Agnès Russiñol Amat, han destacat l’aposta de la marca Free Form Style i de la 080 en la lluita contra la pressió estètica.
Imatge de la desfilada{"name":"2023/05/05/13/43/f6770d15-a01f-4dad-9cef-5db83a683ed9.jpg","author":"Departament d'Igualtat i Feminismes","type":"0","location":"0","weight":125041}

La 080 Barcelona Fashion ha acollit aquest matí la primera desfilada de moda inclusiva que es fa l’Estat amb l’organització de la pasarel·la de la marca Free Form Style, una firma de Mataró pionera en el disseny de moda adaptada a diferents discapacitats. 

Aquesta desfilada forma part de les mesures recollides dins el Pla d’Acció per Combatre la Pressió Estètica 2023-2026, que va presentar el Departament d’Igualtat i Feminismes el passat mes de març. Es tracta d’un pla impulsat per l’Institut Català de les Dones i que inclou una seixantena d’accions en àmbits com la moda, l'audiovisual, l'esport, el món laboral, l'educació o la salut.

La marca Free From Style ha presentat una col·lecció inspirada en els principis de la sastreria anglesa, amb la influència dels moviments punk i newromantic per crear una moda de disseny sense barreres. Els dissenys d’aquesta marca normalitzen la diversitat física i dignifiquen tota mena de cossos.

A la desfilada hi han assistit la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí Altés i la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, Agnès Russiñol Amat. Després de l’acte, han mantingut una trobada amb les fundadores de la marca, Marina Vergés i Carolina Asensio.

La consellera Verge ha destacat que “la desfilada d’avui busca sacsejar el món de la moda, demostrar que es poden mostrar cossos diversos i que la moda pot estar adaptada a les nostres necessitats. Iniciatives com la 080 Barcelona Fashion i especialment la desfilada de la marca Free Form Style són capdavanteres en la lluita contra la pressió estètica i serveixen per enviar un missatge molt clar a la societat: tots els cossos són diversos, no n’hi ha fora de norma, tot són igualment vàlids”. 

Verge ha afegit que “accions com aquestes ajuden a poder trencar els cànons que projecten uns cossos irreals, uns cànons de bellesa impossibles que ens generen molt patiment i que tenen una causa de fons, que no és altra que el patriarcat”. 

Finalment, la consellera ha subratllat que “combatre la pressió estètica és un objectiu de la transformació feminista que vol impulsar aquest Govern” i ha recordat que el Departament d’Igualtat i Feminismes ha presentat recentment el Pla d’Acció per combatre la Pressió Estètica que inclou una seixantena d’accions en diversos àmbits. 

La directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, Agnès Russiñol i Amat, ha destacat que el “080 és una plataforma oberta que el seu principal objectiu és donar visibilitat als dissenyadors, dissenyadores i marques de moda del nostre país”. També ha subratllat que “durant els darrers anys s’ha treballat per tenir veu pròpia en el sector de la moda i poder realitzar accions per ser motor de canvi en aquest àmbit”. Finalment, ha precisat que “la desfilada que hem vist avui és un exemple d’aquest compromís del 080 de promocionar les marques i les tendències, promoure valors cap a la societat com la sostenibilitat i la diversitat, i a la vegada reflectir l’ecosistema”.

Impulsar bones pràctiques en el sector de la moda

A més d’aquesta passarel·la de sensibilització sobre la neutralitat corporal i sobre la discapacitat, el Pla d’Acció per Combatre la Pressió Estètica inclou altres mesures dirigides a impulsar bones pràctiques i enfortir els drets de les persones consumidores en el sector de la moda. 

S'impulsarà un gran acord de país amb les principals marques de moda per fomentar la neutralitat corporal, és a dir, l'acceptació del mateix cos tal com és sense valoracions estètiques positives ni negatives, així com assegurar la disponibilitat, a tots els establiments físics, de talles adequades per a tots els cossos.

També es treballarà amb el Comitè organitzador de la Barcelona Bridal Fashion Week, com a esdeveniment de referència del sector, per promoure la diversitat de cossos i no promocionar cànons de bellesa impossibles en les desfilades.

A més d’incidir en el sector de la moda, el Pla d’Acció per Combatre la Pressió Estètica treballa en diversos àmbits, entre ells, el de l'alimentació, el consum, l'audiovisual, l'esport, el món laboral, l'educació i la salut. El document és el resultat d'un treball conjunt amb les entitats i activistes vinculades a la lluita contra la pressió estètica i els diferents departaments de la Generalitat. La seixantena d’accions que inclou es desenvoluparan entre els anys 2023-2026, amb un pressupost inicial de 12,5 milions d’euros.

3  

Imatges

Imatge de la desfilada de la marca Free Form Style

Imatge de la desfilada de la marca Free Form Style 3977611

Imatge de la desfilada de la marca Free Form Style

Imatge de la desfilada de la marca Free Form Style 2913910

Imatge de la desfilada de la marca Free Form Style

Imatge de la desfilada de la marca Free Form Style 4120096

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined