“Des de dins” formarà part de la programació del grup d’emissores Ona Bages a partir del 25 d’octubre
 
La primera edició comptarà amb la presència del conseller de Justícia, Carles Mundó, que contestarà preguntes d’actualitat i sobre el sistema penitenciari
.
Es diu “Des de dins”, però es podrà escoltar des de fora. Es tracta del primer programa de ràdio fet per interns d’un centre penitenciari català que s’emetrà més enllà dels murs de la presó. És una iniciativa impulsada pel grup d’emissores Ona Bages i la direcció de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Les emissions de “Des de dins” començaran el dimarts 25 d’octubre.
 
La primera edició inclourà una entrevista que els interns ja han enregistrat amb el conseller de Justícia, Carles Mundó. Al llarg del programa, els interns s’interessen per la trajectòria personal i professional del conseller i fan diverses preguntes sobre actualitat política i polítiques penitenciàries i d’execució penal. El programa, de periodicitat quinzenal, es podrà escoltar a través de les emissores de Sallent, sant Fruitós, Santpedor, Santa Maria d’Oló, Sant Joan, Balsareny i Navàs.
 
Un projecte al servei de la reinserció
 
L’experiència radiofònica forma part de les activitats de tractament per a la reinserció que es desenvolupen a Lledoners. Els set penats que fan el programa de ràdio compten amb el suport i l’assessorament del grup d’emissores d’Ona Bages i dels monitors del centre. El grup es reuneix dos cops per setmana per preparar i gravar el programa de ràdio. S’alterna una trobada en què una dinamitzadora d’Ona Bages els dóna suport per enregistrar i planificar l’espai, amb una altra en la qual, acompanyats pels monitors, es documenten i preparen els guions.
 
L’objectiu d’aquesta iniciativa és doble. D’una banda, divulgar l’activitat dels centres penitenciaris. De l’altra, fer que els interns millorin les seves habilitats comunicatives, perdin la por a expressar-se i guanyin confiança i autocontrol, habilitats que els serviran per reintegrar-se millor a la societat un cop finalitzada la seva condemna. Aquest projecte compta amb el suport econòmic de la Fundació “La Caixa”.
 
Més informació a www.onabages.cat/desdedins
 

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 122

Foto 2

Foto 2 355