El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha reforçat el programa Consolida’t, que preveu beneficiar més de 650 persones treballadores autònoms. Per aquest any, el pressupost s’amplia fins 1.102.000 euros, un 6.9% més que a l’edició anterior.
 
El programa Consolida’t estableix accions formatives en gestió empresarial, així com assessorament personalitzat a persones treballadores autònomes per afavorir la consolidació de la seva activitat.
 
Aquest suport es presta a través d’una convocatòria de subvencions a entitats que tenen l’expertesa necessària amb els criteris i continguts establerts pel Departament.
 
Les entitats beneficiàries poden ser les universitats i escoles universitàries; els col·legis professionals, escoles de negoci, i les entitats representatives del treball autònom.
 
Les persones que es beneficiaran dels continguts del programa Consolida’t són les treballadores autònomes; les autònomes dependents; les autònomes integrades en societats civils privades, comunitats de bens o societats limitades, i les autònomes que han cessat la seva activitat i volen iniciar un nou projecte.
 
Les persones participants en el programa rebran formació en anàlisi del compte de resultats i gestió de la tresoreria, així com d’altres píndoles formatives segons les seves necessitats en aspectes com gestió econòmica, jurídica i documental, gestió comercial i atenció al client, gestió del temps, comunicació, networking i coworking.
 
A més rebran un assessorament personalitzat per treballar aspectes comercials i de màrqueting, així com la gestió econòmic-financera del negoci, incloent-hi, si és necessari, una diagnosi economicofinancera i una estratègia per millorar el finançament de la seva activitat.
 
El director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, Josep Vidal, ha destacat que “l’efectivitat del Programa Consolida’t es mostra més alta en els autònoms/es que fa menys temps que duen a terme la seva activitat”.
Per això, ha afegit Vidal, “la voluntat del Departament de continuar donant accés al Programa als autònoms de nova creació. De fet, els primers tres anys d’activitat és el període amb més risc de deixar de ser autònom i on un programa de formació, assessorament i acompanyament és més necessari”.
 
El director general ha posat l’èmfasi en que els resultats de la primera edició d’aquest Programa posen de manifest que “el grau de supervivència dels negocis dels participants és sensiblement superior al d’autònoms que no reben cap tipus d’assessorament”.
 
Per acabar, Josep Vidal ha assegurat que “participar en el Programa té un efecte positiu en l’ocupació ja que incrementa la probabilitat de continuar com a autònom en un horitzó de dos anys”.