Fotografia de l'acte de signatura del conveni

  •  «L’arrelament al territori i la proximitat als ciutadans i a les seves preocupacions són característiques intrínseques a l’Obra Social ”la Caixa” des de la seva creació, fa més d’un segle. Són aquests dos principis d’actuació els que guien la nostra col·laboració amb la Generalitat des de fa gairebé dues dècades i els que ens permeten arribar a més catalans any rere any», ha explicat el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé.
  • El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, subratlla la importància de la col·laboració entre les institucions del territori i destaca l’impacte “ampli i transversal” d’aquest conveni, “que inclou actuacions en àrees prioritàries per al Govern de la Generalitat, com ara la salut, l’assistència als col•lectius més necessitats o el suport a les famílies”.
  • Alguns dels projectes seleccionats conjuntament en el marc del conveni són: el suport a la tasca de l'ONG Proactiva Open Arms en el salvament de refugiats al mar Mediterrani, la promoció de la recerca universitària a Catalunya a través de recerCaixa o el suport a projectes d'investigació mèdica en àmbits com el càncer, l'Alzheimer o la salut global.
 
 
El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, i el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, han signat avui la renovació del conveni de col·laboració entre les dues institucions en matèria d’obra social. També han assistit a l'acte, que ha tingut lloc a la seu del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, el secretari d’Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, i el director general de Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró.
 
Aquesta col·laboració té com a objectiu propiciar actuacions que cobreixin o pal·liïn mancances o necessitats d’interès prioritari per al territori, de la mà d’entitats sense ànim de lucre. Així doncs, en el marc de l’acord, aquest 2016 ”la Caixa” destinarà fins a 30 milions d’euros a projectes de caràcter social, socioassistencial, cultural, educatiu i científic. Concretament, es prioritzen iniciatives que responguin a les següents línies d’actuació:
 
-       fomentar la integració de persones amb discapacitat i/o en risc d’exclusió
-       afavorir la conciliació i el respir familiar
-       recolzar, mitjançant beques, la formació de personal investigador
-       promoure projectes d’investigació sobre malalties poc comunes
-       restaurar, digitalitzar i difondre documents d’interès històric
-       restauració d’edificis i obres d’art
 
L’aposta per la investigació a Catalunya pren especial rellevància, amb l’objectiu de lluitar contra malalties com el càncer, l’Alzheimer, les afeccions cardiovasculars o l’esclerosi múltiple. Això es canalitza a través de la col·laboració amb centres de primer nivell com l’Institut Català d’Oncologia, la Fundació GAEM, la Fundació Barcelonaβeta, l’Institut de Genètica Cardiovascular, l’Institut Clínic de Barcelona i ISGlobal, entre d’altres.
 
“L’arrelament al territori i la proximitat als ciutadans i a les seves preocupacions són característiques intrínseques a l’Obra Social ”la Caixa” des de la seva creació, fa més d’un segle. Són aquests dos principis d’actuació els que guien la nostra col·laboració amb la Generalitat des de fa gairebé dues dècades i els que ens permeten arribar a més catalans any rere any”, ha explicat el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé.
 
El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, subratlla la importància de la col•laboració entre les institucions del territori i destaca l’impacte “ampli i transversal” d’aquest conveni, “que inclou actuacions en àrees prioritàries per al Govern de la Generalitat, com ara la salut, l’assistència als col•lectius més necessitats o el suport a les famílies”.

2  

Imatges

Fotografia de l'acte (1)

Fotografia de l'acte (1) 1162

Fotografia de l'acte (2)

Fotografia de l'acte (2) 1018

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 127