• La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge ha presidit l'acte de lliurament de 26 dels 30 pisos del conegut com a bloc de Salt que es destinen a lloguer social
  • De la resta, dos es reserven per a entendre emergències habitacionals i els altres dos es cediran a entitats socials
  • El bloc de Salt forma part d’un conveni signat amb la Sareb que inclou la cessió per part de l’entitat a la Generalitat de 930 pisos per a lloguer social
La consellera Borràs entrega les claus dels pisos de Salt
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha lliurat avui les claus de 26 dels 30 habitatges del bloc de Salt propietat de la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) que es van cedir a la Generalitat per donar resposta a les necessitats d’habitatge social del municipi. Dels 4 pisos restants cedits de l'edifici, n’hi ha dos de reservats per a emergències i dos per a entitats del Tercer Sector. 
 
Els 26 pisos de Salt s’han adjudicat mitjançant una convocatòria pública, amb unes bases acordades amb l’Ajuntament de Salt, a la qual s’hi han presentat 326 sol·licituds. Els adjudicataris pagaran lloguers d’entre 214 i 240 euros al mes, en funció dels seus ingressos i del número de membres de la unitat familiar.
 
La consellera Borràs ha destacat que “avui és un gran dia per Salt i pel conjunt del país”. “Donem aquestes 26 claus, que són al cap i a la fi les claus de les llars de famílies de Salt que ho requereixen i que pagaran un preu de lloguer assequible”, ha afegit. Segons la consellera, “el Govern de la Generalitat va tenir molt clar que calia donar resposta a aquesta situació difícil que es vivia a Salt” per poder finalment “facilitar que aquests habitatges poguessin passar a disposició de les persones vulnerables que ho requerien”.
 
“Com a Govern, hem de posar les bases per tenir un parc d’habitatge ampli amb un preu de lloguer assequible”, ha explicat la consellera. Borràs ha apuntat que el Departament ha parlat i negociat amb la Sareb, amb els afectats i amb l’Ajuntament de Salt i que la col·laboració “ha donat uns fruits molts positius” i “és un exemple de com cal avançar en aquest país per donar sortida a les situacions de necessitat d’habitatge”, tant en les situacions d’emergència com també per a les famílies amb més dificultats per accedir a un habitatge. 
 
La titular de Governació ha recordat que el passat mes de maig es van reallotjar, a pisos de l’Agència de l'Habitatge de Catalunya, els llavors ocupants dels pisos del bloc propietat de la Sareb que estaven amb situació d’emergència social. En aquesta línia, Meritxell Borràs ha considerat que "la via adequada d'obtenció d'habitatge i la que dóna solució és de forma endreçada a través de les oficines d'habitatge que hi ha tot el país o a través dels serveis socials dels ajuntaments".  
 
Igualment, Borràs ha apuntat que aquest edifici forma part d'un conveni de la Generalitat amb la Sareb, pel qual l'entitat s'ha compromès a cedir al Govern 930 habitatges per tal que es puguin destinar a lloguer social. El Govern ha signat convenis amb diverses entitats financeres que suposen la cessió de 3.660 pisos per a lloguer social. Aquesta via per augmentar el parc públic d’habitatge és la més eficaç per fer front a les necessitats més urgents d’habitatge, perquè és la més ràpida i és compatible amb la situació financera de la Generalitat.
 
L’acte de lliurament, celebrat aquest migdia a la Factoria Cultural Coma Cros, ha comptat també amb la participació de l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, que ha volgut destacar “la col·laboració del Departament de Governació amb l’Ajuntament” i el fet que “finalment el bloc que havia estat ocupat, avui pot destinar-se a la gent per a què s’havia previst i que ho necessita”. “Per Salt això és una molt bona notícia”, ha afegit. També hi han assistit el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala; el director de l’Agència d’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt; i el director territorial de Governació a Girona, Raül Morales
 
 
 

2  

Imatges

La consellera Borràs entrega les claus dels pisos de Salt

La consellera Borràs entrega les claus dels pisos de Salt 1169

La cosellera Borràs presideix l'acte d'entrega dels pisos de Salt

La cosellera Borràs presideix l'acte d'entrega dels pisos de Salt 852