El president Puigdemont encapçala l'acte institucional amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha encapçalat aquest matí l'acte institucional amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, que s’ha fet a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.
 
En el decurs de l'acte, l'actriu Ivana Miño ha llegit un manifest institucional de rebuig a la violència envers les dones. El manifest (que s’adjunta) ha estat elaborat des de l’Institut Català de les Dones, a proposta del Govern de la Generalitat i consensuat amb les quatre diputacions i les entitats municipalistes. Tot seguit, s’ha guardat un minut de silenci per les víctimes de la violència envers les dones.
 
A l'acte també han assistit el vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras; la consellera de la Presidència, Neus Munté; el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva; el conseller d'Interior, Jordi Jané, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Teresa Pitarch, entre d'altres. Per la seva banda, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha participat a la commemoració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones a Lleida.
 
La lluita contra la violència masclista és una prioritat per al Govern. Catalunya disposa de les lleis 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i la 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista. Aquesta darrera, ha permès la creació d’instruments importants per lluitar de manera coordinada contra la violència masclista, així com el desenvolupament de la xarxa d’atenció i recuperació integral per a dones que pateixen violència masclista, un conjunt coordinat de recursos i serveis públics de caràcter gratuït per a l’atenció, l’assistència, la protecció, la recuperació i la reparació de les dones que han patit o pateixen violència masclista, en l’àmbit territorial de Catalunya.
 
El conseller Jané, en nom del Govern, ha explicat que “avui és un dia de record però també d’acció”“Hem de tenir molt present les 4 víctimes de violència masclista que hem patit a Catalunya aquest any”, ha afegit tot precisant que “els cossos policials actuen a partir del moment en què reben la denúncia, però encara les denúncies no són majoritàries i això és un element que ens ha de fer reflexionar”.
 
El conseller Jané ha recordat que “des del cos de Mossos d’Esquadra s’estan creant unitats específiques d’atenció a les víctimes de violència masclista que intenten incrementar la visualització i l’atenció personalitzada” i que “el Departament està treballant en la posada en funcionament d’una nova aplicació del 112 per facilitar a les possibles víctimes l’accés a la Policia i als sistemes d’Emergències”. Tot i així, ha fet una crida a “que qualsevol novetat es comuniqui perquè poden ser factors d’alerta” ja que  “la denúncia no és estàtica, és dinàmica”.

1  

Imatges

El president Puigdemont encapçala l'acte institucional amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones (FOTO)

El president Puigdemont encapçala l'acte institucional amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones (FOTO) 1171

1  

Fitxers adjunts

Manifesta amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Manifesta amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones
PDF | 145