Olot

La consellera Meritxell Borràs lliura les claus de dos blocs pisos de lloguer social a Olot comprats a mitges amb l'Ajuntament

És la primera vegada que el Govern i un ajuntament adquireixen conjuntament pisos pel dret de tanteig i retracte

query_builder   15 desembre 2016 16:35

event_note Nota de premsa

La consellera Meritxell Borràs lliura les claus de dos blocs pisos de lloguer social a Olot comprats a mitges amb l'Ajuntament

És la primera vegada que el Govern i un ajuntament adquireixen conjuntament pisos pel dret de tanteig i retracte


  • Els 28 pisos es destinen majoritàriament a lloguer assequible per a joves, gent gran i famílies monoparentals
  • La Generalitat ha comprat en 18 mesos 377 habitatges a tot Catalunya, dels quals 93 estan ubicats a les comarques gironines
Olot Borràs
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha lliurat avui les claus de 21 dels 28 pisos adquirits per la Generalitat i l’Ajuntament d’Olot pel dret de tanteig i retracte, i que es destinaran a lloguer social. En el lliurament de claus celebrat a la sala de plens de l'Ajuntament d'Olot, la consellera Borràs ha destacat que “la col·laboració amb l’ajuntament ha permès materialitzar la primera compra d’un nombre important de pisos a través del dret de tanteig i retracte”. 
 
La titular de Governació ha explicat que la compra d’habitatges per tanteig i tracte és “una possibilitat que tenen tant la Generalitat com els ajuntaments del país per ser els primers en accedir a la propietat d’un habitatge amb el primer preu de sortida, el que implica un bon preu” i que permet ampliar el parc d'habitatges públic "un dels objectius clau que el Govern es planteja per garantir el dret a l'habitatgeEn aquest sentit, la consellera ha afegit que, a banda de treballar per solucionar les situacions d’emergència en l’habitatge, “el Govern vol donar resposta també a les persones que requereixen un habitatge i tenen certes dificultats per accedir-hi al preu de mercat”.
 
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament d’Olot van comprar a la immobiliària del Banc de Sabadell, fent servir el dret de tanteig i retracte, els 28 habitatges i les 28 places d’aparcament que formen part del bloc de pisos, buits des de la seva construcció. Els pisos es destinen a lloguer social per a joves, gent gran i famílies monoparentals. Dels 21 pisos entregats avui, 18 dels nous llogaters tenen menys de 35 anys, 2 són persones de més de 65 anys i un s’ha destinat a una família monoparental. La resta es destinaran, per ordre d’inscripció i d’acord amb els requisits de les bases de la convocatòria, a persones inscrites al Registre de Sol·licitants d’Habitatges de Protecció Oficial.  
 
En l’acte de lliurament hi ha participat també l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas; el delegat territorial del Govern a Girona, Eudald Casadesús; el director de Promoció de l’Habitatge de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Albert Toledo; el director territorial de Governació a Girona, Raül Morales, i el regidor d’Habitatge del municipi, Josep Berga.
 
L’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, ha agraït al Govern de la Generalitat “la seva bona predisposició per col·laborar en els temes d’habitatge”. Segons Corominas, “les prioritats de govern es demostren en fets” i que els habitatges entregats avui per a lloguer social en són un exemple. 
 
El regidor Josep Berga ha destacat que el consistori està “molt content” del resultat de la col·laboració “perquè sobretot ha beneficiat a joves, que volen començar un projecte de vida i que sovint els és difícil accedir a un habitatge”. El preu del lloguer d’aquests habitatges està entre els 220 i els 370 euros al mes. 
 
Ampliació del parc públic de lloguer
 
L’exercici del dret de tanteig i retracte ha servit per ampliar el parc públic d’habitatge de lloguer per a polítiques socials. Gràcies a l’aprovació del Decret llei 1/2015, en els darrers 18 mesos, s’han pogut adquirir per part de la Generalitat 377 pisos, 93 dels quals a les comarques gironines. Amb aquesta mesura es pretén, per una banda, ampliar l’oferta d’habitatge amb lloguer social i, per l’altra, evitar possibles dinàmiques d’especulació  immobiliària. 
 
Aquest sistema d’ampliació del parc públic d’habitatge es complementa amb els acords que el Govern ha signat amb diferents entitats bancàries per a la cessió de part del seu parc d’habitatge per a lloguer social i que ja suposa 3.660 pisos, així com amb els mecanismes del Govern per garantir seguretat als propietaris particulars que volen dedicar a lloguer assequible els seus habitatges.

3  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 1339

Fotografia 2

Fotografia 2 2171

Fotografia 3

Fotografia 3 1298

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined