• Durant la presentació del Territori Special –Sant Just 2017, una competició per a esportistes amb discapacitat intel·lectual, defensa el dret a un projecte de vida per a aquest col·lectiu
  • El cap de l’Executiu, acompanyat de la consellera d’Ensenyament, ha visitat l’Escola de Formació Antoni Algueró
El president amb alguns dels esportistes del Territori Special
El president amb alguns dels esportistes del Territori Special
El president de la Generalitat ha apel·lat, aquest vespre, des de Sant Just, a la necessitat d’un “tracte digne” per a tots aquells col·lectius que corren risc de vulnerabilitat, i ha assegurat que això “val també per la pobresa i la inclusió”.  “No seriem dignes de considerar-nos país o nació si en els nostres subjectes principals del país, que són les persones, no els procuréssim un tracte digne”, ha afegit.
 
Durant l’acte de presentació del Territori Special –Sant Just 2017, una competició per a esportistes amb discapacitat intel·lectual, el cap de l’Executiu ha afirmat que “com a país ens hem de poder preguntar si dispensem a tots els col·lectius sense excepció el tracte i les oportunitats que es mereixen, i si cada dia tots plegats prenem les mesures adequades perquè aquests col·lectius, sense exclusions, vagin seguint l’evolució que desitgem del nostre país i que no queda ningú enrere,  o que si passa, fem els esforços perquè no hi quedi”.
 
Després de recordar que “durant massa generacions, encara avui, hi ha col·lectius de la nostra societat que no tenen tots els drets”, Carles Puigdemont ha aprofitat la seva intervenció en aquest acte per defensar la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual i, en aquest punt, ha reivindicat per aquest col·lectiu el dret a vot, al treball, a l’esport i “el dret a poder construir un projecte de vida tan ambiciós com sigui possible, tan autònom com sigui possible o amb l’ajuda necessària quan calgui”.  
 
L’acte, que s’ha celebrat a l’auditori de l’Escola de Formació Professional Antoni Algueró, ha servit per presentar aquest esdeveniment esportiu d’àmbit nacional i internacional per a esportistes amb discapacitat intel·lectual que se celebrarà al municipi el proper 14 de maig i aplegarà a més de 700 persones, entre esportistes, voluntariat i organització.  Constarà d’un triple Campionat de Catalunya de bàsquet, tennis i ciclisme organitzat per l’Ajuntament de Sant Just Desvern, Special Olympics Catalunya i la Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual, ACELL. 
 
A l’acte hi han participat alumnes amb discapacitat intel·lectual del Centre Pilot Asproseat de Sant Just Desvern, acompanyats de tres esportistes reconeguts vinculats a les disciplines esportives que es disputaran: Roger Grimau (bàsquet), Marta Vilajoana (ciclisme) i Manuel Orantes (tennis).  També s’hi ha presentat l'himne oficial i el logotip creat per alumnes del cicle formatiu de Gràfica Publicitària de l'Escola Antoni Algueró. 
 
Visita a l’Escola de Formació Professional Antoni Algueró
 
Prèviament, el cap de l’Executiu, acompanyat per la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, també ha aprofitat la seva estada a l’Escola per fer una visita a les instal·lacions i inaugurar el curs. El president ha volgut fer un reconeixement al Centre per la seva feina en “un sector que està immers enmig de les grans transformacions de la nostra economia” i ha elogiat els seus nivells d’inserció laboral. Ha assegurat que és un “exemple del que significa la  integració social a través del treball i la formació” i un “ascensor per garantir un futur als joves”.  
 
El president de Puigdemont ha aprofitat la seva intervenció davant els empresaris de les arts gràfiques que també han assistit a l’acte per lloar la “coalició d’esforços” de professors, voluntaris, patrons, proveïdors, patrocinadors i indústria i posar en relleu la capacitat del sector per assumir una transformació del sector que no han estat capaç de suportar altres països.
 
L’Escola de Formació Professional Antoni Algueró, que regeix la Fundació Indústries Gràfiques, és l’únic centre d’ensenyament especialitzat en arts gràfiques de Catalunya. Per les seves aules han passat 5.000 alumnes que complementen la seva formació  a l’escola amb pràctiques en empreses del sector. El Centre també ofereix formació ocupacional  per aturats i formació contínua per a empreses i professionals en àmbits de la producció gràfica com impressió, postimpressió, creació multimèdia, disseny gràfic, gestió empresarial, òfset, flexografia i packaging, entre d’altres.
 
A l'acte, també hi ha intervingut l'alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà; el president del Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica, Iban Cid; el president d’Special Olympics Catalunya, Jordi Durà, i el president de la Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual ACELL, Francesc Martínez de Foix. També hi ha estat present el secretari general de l’Esport, Gerard M. Figueras.

1  

Imatges

El president amb alguns dels esportistes del Territori Special

El president amb alguns dels esportistes del Territori Special 29