• El 6 de febrer es presenta al Consell Escolar de Catalunya, que estudiarà el projecte normatiu i en farà el dictamen corresponent
  • Paral·lelament, es donarà audiència a les entitats i associacions del sector que van participar en el procés previ d’elaboració
 
 
El projecte de decret de l’Atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu inclusiu s’ha posat avui en exposició pública a la web de la Generalitat de Catalunya, on romandrà durant dues setmanes per donar-lo a conèixer a la ciutadania. A través d’aquest nou decret el Departament d’Ensenyament regularà l’atenció educativa de tot l’alumnat, no només de l’alumnat que presenta necessitats educatives especials com preveu el vigent decret de 1997.
 
Així doncs, els objectius de la norma són garantir que tots els centres educatius del Servei d’Educació de Catalunya  siguin inclusius mitjançant l’establiment de criteris que orientin l’organització i la gestió dels centres; l’ordenació de mesures i suports per a l’atenció educativa i per a la continuïtat formativa de tots els alumnes, i la diversificació de l’oferta de serveis dels centres d’educació especial per esdevenir també centres d’educació especial proveïdors de serveis i recursos per als centres educatius ordinaris.
 
El projecte ja està tramitat al Consell Escolar de Catalunya i el dia 6 de febrer es farà la presentació per estudiar el projecte normatiu i fer-ne el dictamen corresponent. Paral·lelament, es donarà audiència a les entitats i associacions del sector que van participar en el procés previ d’elaboració de la norma, es presentarà també a la Mesa sectorial de personal, a la Comissió Mixta de representants del Departament i les entitats locals, i a la Comissió de Govern local.
 
La nova proposta resultant de la participació dels ens i entitats anteriors, i amb l’informe previ de l’Assessoria Jurídica del Departament, es presentarà a la Comissió Jurídica Assessora, que n’elaborarà un nou dictamen. Finalment l’aprovarà el Govern i es publicarà al DOGC. Es preveu un termini d’un mínim de 6 mesos per a la seva publicació.
 
 
27 de gener de 2017