• El Govern ha participat aquesta tarda a la manifestació en favor de l’acollida de refugiats i migrants organitzada per “Casa nostra, casa vostra”
  • La portaveu de l'executiu ha recordat que “estem preparats i mobilitzats per acollir. Catalunya és un país compromès amb els drets humans. El dret al refugi i el dret a l’asil són drets humans”
 
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha participat aquesta tarda, juntament amb el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, el conseller de Salut, Antoni Comín, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, a la manifestació en favor de l’acollida de refugiats i migrants, en el marc de la campanya Casa nostra, casa vostra. Munté ha assegurat que “Catalunya és un país compromès amb els drets de les persones”. I ha retret al Govern espanyol la seva immobilitat davant la crisi de refugiats perquè “hi ha moltes persones que es veuen obligades a fugir dels seus països: fugint de la guerra, de la persecució i de l’horror. Cal que tots els estats europeus i l’Estat espanyol es posin les piles, perquè cal que aquestes persones puguin sortir de manera segura”.
 
La portaveu ha recordat que “estem preparats, coordinats i mobilitzats, com es demostra avui. Des del Govern de la Generalitat, les administracions locals, les entitats i la ciutadania tenim els mecanisme, volem acollir”. I ha afegit que “Catalunya és un país compromès amb els drets humans. I el dret al refugi i el dret a l’asil són un dret humà”. En aquest sentit, Neus Munté ha felicitat als organitzadors de la manifestació pe “l’èxit de convocatòria” i s’ha mostrat convençuda que l’acte d’avui “servirà per desencallar d’una vegada la situació en la que estan immerses moltes persones. Aquesta mobilització és un clam pels drets humans". "Aquesta mobilització servirà per a què els estats entenguin que cal fer una cosa més”, ha assegurat Munté.