• Així ho ha dit avui al matí la titular d’Ensenyament en seu parlamentària, en què ha destacat que l’acord amb les Diputacions per finançar les llars d’infants “no és menystenir els ajuntaments sinó buscar una sortida a l’infrafinançament que té Catalunya”
 
  • Ruiz: “La Generalitat ha trobat una sortida al finançament mentre que hi ha un estat que se’n desentén, que ens deixa a la intempèrie”
 
  • Meritxell Ruiz també ha assegurat que “no deixem de banda els ajuntaments i tampoc qüestionem la qualitat de l’escola pública ni qüestionem el servei de l’escola concertada”
 
PARL
La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha afirmat que “Zapatero el 2011 va deixar de finançar la gratuïtat de l’educació de 3-6 i Rajoy de 0-3 l’any següent, fet que va suposar 73 milions menys”, en resposta a dues interpel·lacions sobre educació infantil aquest matí al Parlament. La titular d’Ensenyament ha reiterat  “l’aposta d’aquest Govern per l’educació” i, en aquest sentit, ha recordat que el pressupost que es va aprovar ahir pel 2017 suposa “520 milions d’euros més en la partida d’Ensenyament i que mai hi havia hagut un increment tan gran”.
 
La consellera d’Ensenyament ha explicat que “voldríem que els ajuntaments poguessin rebre de la Generalitat directament el finançament de les llars, per això fem l’acord amb les Diputacions, anem a buscar altres administracions que tenen recursos: això no és menystenir els ajuntaments sinó buscar una sortida a l’infrafinançament que té Catalunya”. “La Generalitat ha trobat una sortida al finançament mentre que hi ha un estat que se’n desentén, que ens deixa a la intempèrie”, ha remarcat Ruiz.
 
La titular d’Ensenyament també ha assegurat que “no deixem de banda els ajuntaments i tampoc qüestionem la qualitat de l’escola pública ni qüestionem el servei de l’escola concertada”. La consellera Ruiz ha explicat que “vam garantir la nòmina de tots els docents del Servei d’Educació de Catalunya, que la reben directament de la Generalitat. Tots els treballadors tenen el dret i nosaltres l’obligació de reconèixer el seu treball”.
 
Pel que fa a les transferències de crèdit, la consellera d’Ensenyament ha declarat que “estan regulades a les lleis de fiances públiques i a la llei de pressupostos de cada any, és una cosa habitual en tots els Governs”. De fet, s’ha referit al grup socialista, que formulava la primera interpel·lació, per recordar-los que  “el 2010 quan vostès estaven a Ensenyament van transferir diners de les llars d’infants a la partida de la concertada i no eren èpoques amb restriccions.... van desviar 2,1 milions d’euros”.
 
Ruiz ha assenyalat que “s’ha creat un grup de treball amb els ajuntaments per analitzar el model de 0-3, conjuntament hem de donar resposta perquè hi ha alguns desajustos importants”. De fet, ha subratllat que “l’informe del Síndic ens diu que hi ha una deficiència de places en entorns més necessitats” i ha recordat que “es van crear places sense tenir en compte les necessitats de les famílies”. La consellera d’Ensenyament ha exposat que, en el model que es vol treballar, “no només es tindrà en compte el finançament, sinó el model, en què hem d’apostar sobretot per les famílies amb més necessitats, per qui es més necessària l’educació en aquesta edat, la tarifació social i, pel que fa al cost,  no aplicar-lo linealment, sinó tenint en compte les diferents tipologies de municipis, de llars i de necessitats”.
 
23 de març de 2017