• El cap de l’Executiu avisa des de Washington que “allò que inhabilita la justícia per una mala concepció de la política ho rehabilitarà la ciutadania de Catalunya votant”, perquè, en democràcia “els ciutadans tenen la darrera paraula”
Generalitat
El president atenent els mitjans de comunicació. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lamentat avui des de Washington la inhabilitació de l’exconseller de la Presidència, Francesc Homs, condemnat al judici del 9N, “per poder expressar i exercir un dret que és molt valorat als Estats Units: el dret a la llibertat d’opinió i d’expressió, el dret a decidir”. “És un cas insòlit i inèdit en la democràcia espanyola que un polític escollit per la gent hagi de deixar el càrrec per les seves conviccions polítiques, per haver ajudat la gent a votar”, ha dit el president. I ha sentenciat: “Aquest model de democràcia no és el nostre, en volem construir un de molt més robust i sòlid”.
 
A preguntes dels mitjans de comunicació després de signar un conveni amb el Wilson Center, a Washington, el president Puigdemont ha manifestat que la condemna de l’exconseller Homs, així com de l’expresident Mas, l’exvicepresidenta Ortega i l’exconsellera Rigau, “no és un càstig a una persona”, sinó “a totes les persones que van fer costat a les seves propostes”. “Tots ens hem sentit jutjats i tots ens hem sentit condemnats”, ha insistit. I ha avisat que “allò que inhabilita la justícia a través d’una mala concepció de la política ho rehabilitarà la ciutadania de Catalunya votant”, perquè, “com en totes les democràcies, els ciutadans de Catalunya són els que tenen la darrera paraula a l’hora d’habilitar o inhabilitar polítics per les seves idees”. “Nosaltres ens mantindrem fidels al compromís que vam contraure per majoria absoluta al Parlament de Catalunya”, ha reblat.