•  S’hi poden acollir les famílies que han obtingut un contracte de lloguer social per mitjà d’una borsa de mediació i les que l’any passat es van beneficiar d’un ajut d’especial urgència per evitar la pèrdua de l’habitatge
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, ha obert la convocatòria per sol·licitar prestacions per al lloguer destinada a col·lectius específics. S’hi poden acollir les persones que han obtingut un habitatge de lloguer mitjançant les borses de mediació per al lloguer social o a través d’entitats sense ànim de lucre. Aquest ajut també està destinat a les persones que durant l’any anterior han estat beneficiàries de prestacions econòmiques d’especial urgència, adreçades a persones que han perdut el seu habitatge per desnonament o execució hipotecària.
 
La dotació màxima inicial per a les prestacions de lloguer d’aquesta convocatòria és de 2.200.000 euros ampliables. La prestació és d’un màxim de 200 euros mensuals i 2.400 anuals per persona beneficiària. És el segon any que s’obre aquest tipus de convocatòria. L’any passat la prestació va arribar a 659 famílies.
 
Aquest és un ajut per a col·lectius específics, que dona continuïtat a les persones que han estat beneficiàries d’un ajut d’urgència, i forma part dels ajuts i prestacions que el Govern de la Generalitat posa a la disposició de la ciutadania per evitar la pèrdua de l’habitatge. Entre aquestes prestacions, destaquen els ajuts ordinaris per al pagament del lloguer, que el 2016 van representar 94.239.360 euros, o els ajuts d’urgència, que van ascendir a 5.565.210 euros. El conjunt d’actuacions del Govern de la Generalitat en matèria d’habitatge durant el 2016 va sumar 109.297.516 euros i va aconseguir arribar a més de 60.000 famílies.