• Explica que el Govern estudiarà, conjuntament amb els sindicats, com aplicar a Catalunya l’acord entre el Govern de l’Estat i les organitzacions sindicals per disminuir la temporalitat en la funció pública
La consellera Borràs respons al Parlament qüestions sobre funció pública.
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha tornat a expressar avui al Parlament el compromís del Govern per reduir la temporalitat i reforçar l’estabilitat de l’ocupació pública. “Vam aprovar una oferta pública d’ocupació el 2015 de 1.230 places, i enguany tenim previst aprovar-ne una de més de 7.000 places”, ha recordat.
 
D’altra banda, la consellera s’ha referit a l’acord entre el Govern de l’Estat i els sindicats per a la millora de l’ocupació pública. “És evident que ens dona un nou marge per disminuir la temporalitat que fins ara no teníem i que ho aprofitarem”, ha dit. “Fins ara havíem tingut limitacions en la taxa de reposició. Ara la situació és diferent i ho hem d’analitzar, conjuntament amb els sindicats, per veure sobre quins col·lectius i quins llocs de treball concrets hem de treballar per disminuir la temporalitat”.
 
La consellera, que ha respost dues preguntes parlamentàries sobre la funció pública, ha explicat que la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics es troba permanentment oberta i que s’ha reunit en vuit ocasions en aquesta legislatura. En aquest sentit, ha afirmat que s’han assolit diversos acords, com són la recuperació dels dies addicionals de vacances i assumptes personals per antiguitat dels empleats públics i el retorn de l’import pendent de la paga extra del 2012. Així, ha concretat que en la nòmina del mes d’abril es farà efectiva la devolució del 34,42% d’aquesta paga.
 
La consellera també ha assegurat el Govern treballa per la recuperació dels drets laborals dels empleats públics i també per ampliar-los, i que en aquests moments s’està estudiant la incorporació de nous supòsits de percepció del 100% de les retribucions en els casos d’incapacitat temporal, l’establiment d’un complement de productivitat vinculat a l’avaluació i el redisseny dels conceptes dels ajuts del Fons d’Acció Social. També ha dit que aquest any s’incrementaran les retribucions en la quantia màxima que permet la normativa estatal, que és d’un 1%.
 

1  

Imatges

Foto

Foto 107