Signatura conveni darrera fase esponjament barri Ca n'Anglada

La Generalitat i l'Ajuntament de Terrassa signen el conveni per dur a terme la darrera fase de les obres d'esponjament del barri de Ca n'Anglada

Aquesta última fase preveu l'expropiació i l'enderroc dels últims quatre blocs i els treballs de reurbanització de la zona, amb una inversió prevista de 7,5 milions d'euros

query_builder   24 abril 2017 14:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat i l'Ajuntament de Terrassa signen el conveni per dur a terme la darrera fase de les obres d'esponjament del barri de Ca n'Anglada

Aquesta última fase preveu l'expropiació i l'enderroc dels últims quatre blocs i els treballs de reurbanització de la zona, amb una inversió prevista de 7,5 milions d'euros


  • La inversió total realitzada al barri arribarà gairebé als 17 milions d’euros, finançats al 50% entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament de Terrassa
Signatura del conveni darrera fase esponjament barri Ca n'Anglada
La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Terrassa han signat aquest matí un conveni per a l’execució de la tercera i última fase de les obres d’esponjament del barri de Ca n’Anglada de Terrassa (Vallès Occidental). El conveni l’han signat avui la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, i el tinent alcalde de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, Marc Armengol. L’acte de signatura ha comptat també amb la participació de la tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Serveis a les Persones i regidora d’Habitatge i Mediació Comunitària, Lluïsa Melgares, així com del secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, i el director de l’INCASÒL, Damià Calvet.
 
La darrera fase de les obres preveu l’expropiació i enderroc de quatre blocs del barri, amb un total de 80 habitatges afectats, el reallotjament de 36 famílies i la reurbanització de l’entorn. La primera part de la fase està previst que s’executi entre aquest any i el 2018, mentre que la segona part es realitzarà entre el 2018 i el 2019.
 
Un cop acabades les obres, s’hauran enderrocat 9 blocs amb 184 habitatges i s’hauran reallotjat 90 famílies. La inversió total realitzada al barri arribarà gairebé als 17 milions d’euros, finançats al 50% entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament de Terrassa.
 
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha destacat la bona predisposició de tots els actors implicats, que ha fet possible la transformació i l’esponjament de Ca n’Anglada. “Això ha estat possible gràcies a la col·laboració ferma i franca entre els veïns, l’Ajuntament de Terrassa i el Govern de la Generalitat”, ha assegurat. En aquest sentit, la consellera ha explicat que els problemes de diferents tipus en els habitatges del barri van conduir a una degradació social que va fer necessari actuar i ha recordat que el 2012 l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat van signar un primer conveni per a la remodelació del barri.
 
“No parlem només d’urbanisme”, ha subratllat la consellera, “parlem també de condicions de vida i de l’afectació social en un barri concret. Amb la signatura d’aquest conveni ens estem comprometent a una millora de la qualitat de vida en el barri de Ca n’Anglada i a una millora també del conjunt de Terrassa, i per això estem d’enhorabona”, ha conclòs.
 
La tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Serveis a les Persones i regidora d’Habitatge i Mediació Comunitària, Lluïsa Melgares, ha volgut agrair la implicació “tant de la Generalitat de Catalunya, dels propis veïns, com de tot el personal de l’administració que ha participat, en un projecte d’èxit que permetrà millorar la convivència, la cohesió i el sentiment de pertinença al territori”. Melgares ha recordat que “des de l’Ajuntament continuarem treballant al barri, tant pels que s’hi queden com pels que han de canviar d’habitatge per aquest tercera fase de l’esponjament que avui formalitzem”.
 
3 blocs ja enderrocats i 54 famílies reallotjades
 
El 12 de setembre de 2012 la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Terrassa van signar un conveni per enderrocar els 9 edificis ubicats a la part nord del barri de Ca n’Anglada, afectats per diverses patologies. Des d’aleshores s’ha efectuat l’enderroc de 3 blocs, 2 més estan en fase d’execució, i s’han reallotjat  54 famílies.
 
Com ja es van fer amb les 54 famílies de les fases I i II, el 36 reallotjaments previstos els gestionarà l’Oficina Municipal de l’esponjament de Ca n’Anglada.
 
Blocs
Habitatges afectats
Famílies reallotjades
Període
Inversió en M€
7, 8 i 9
72
45
2012-2015
6,40
5 i 6
32
9
2015-2017
2,60
1, 2, 3 i 4
80
36
2017-2019
7,50
 

2  

Imatges

Signatura conveni darrera fase esponjament barri Ca n'Anglada

Signatura conveni darrera fase esponjament barri Ca n'Anglada 10327

Visita entorn blocs Ca n'Anglada afectats pel projecte urbanístic

Visita entorn blocs Ca n'Anglada afectats pel projecte urbanístic 2627

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined