• Els diners recaptats seran destinats a impulsar accions que permetin millorar la qualitat de vida dels propis malalts i donar suport a les seves famílies i amics
Foto
El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha fet lliurament aquest matí a la presidenta de la FAFAC, Immaculada Fernandez, del xec amb els fons recaptats gràcies a les vendes del calendari solidari del cos de Mossos d’Esquadra que enguany arriba a la quarta edició, i que, per tercer any consecutiu, destinarà a la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC).
 
A l’igual que l’any passat, aquest calendari ha comptat amb la participació de persones que pateixen la malaltia, els seus familiars i representats d’efectius policials del cos de Mossos d’Esquadra d’arreu del territori català.
 
Els 53.390 euros recaptats seran destinats a impulsar accions que permetin millorar la qualitat de vida dels propis malalts i donar suport a les seves famílies i amics.
 
El conseller Jané, que ha agraït als mossos “la tasca del servei a la ciutadania i els valors que imparteixen”, ha explicat que “més enllà dels diners recaptats hem de valorar el que representa; aquesta acció uneix els mossos amb les associacions per ajudar a les persones necessitades”. “Els mossos tenen vocació de policia de proximitat, policia que ajuda a la societat”, ha recordat el titular d’Interior.
 
En aquest sentit, Jané ha destacat la tasca de la FAFAC que també està ajudant les persones que ho necessiten. “Catalunya és un país solidari i ho demostren iniciatives com aquesta”, ha manifestat.
 
Per la seva banda, la presidenta de la FAFAC ha afirmat que “no només són diners, que són importants i ens van molt bé, sinó que també és el seu valor afegit”. “La col·laboració amb els Mossos d’Esquadra ens dóna fons, recursos i facilitats i estan quan els necessitem”.
 
La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra d’acord amb la seva missió d’oferir un servei a la comunitat i contribuir al benestar social en cooperació amb els altres agents socials, impulsa i lidera accions de col·laboració solidària amb diferents entitats locals.
 
Una d’aquestes accions ha estat materialitzada en la realització, per quart any consecutiu d’aquest calendari solidari que, amb gran èxit i acceptació, es va iniciar l’any 2014 i ha aconseguit, en quatre edicions, recollir més de 228.000 euros, lliurats íntegrament a entitats que desenvolupen una important tasca social.
 
El calendari solidari de l’any 2017 ha comptat amb la participació de la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer (FAFAC) que agrupa totes les Associacions de Familiars d’Alzheimer de Catalunya (AFA) repartides a tot el territori català. Ja l’any 2015 es va voler comptar amb aquesta Federació per poder impulsar les accions que permetin millorar la qualitat de vida dels propis malalts i donar suport a les seves famílies i amics.
 
És tanta la complicitat que s’ha creat que el calendari de l’any 2018, que ja està en marxa, també ha volgut implicar aquesta entitat per poder donar continuïtat a aquest projecte solidari i tirar endavant altres projectes de col·laboració conjunts amb la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra.
 
La Federació treballa a nivell local, recolzant les diferents AFA disperses pel territori, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de malalts i familiars, i, alhora, treballa a nivell global per resoldre els problemes que suposa la demència.
 
Aquesta entitat destinarà els diners recaptats en la venda del calendari 2017 a la implantació i la continuïtat de diversos programes adreçats a les persones diagnosticades d’Alzheimer com tallers d’estimulació cognitiva, musicoteràpia, teràpia assistida amb  gossos (TAG), atenció psicològica i grups de suport emocional pels familiars i cuidadors.
 
El cos de Mossos d’Esquadra ha posat  tots els mitjans materials i humans al servei d’aquest projecte solidari, comptant per tercer any consecutiu, amb la col·laboració professional i desinteressada dels fotògrafs de Barcelona Photographer, agencia fotogràfica.
 
A l’acte d’avui també han assistit el director general de la Policia, Albert Batlle; i i l'intendent cap de la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació, Eduard Sallent, entre d’altres autoritats.