Fotografia de la presentació i signatura del conveni

Bassa: "Ajudar les persones amb diversitat funcional a inserir-se en el món laboral és una prioritat"

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha signat el conveni per la creació del Banc de productes de suport i teràpia ocupacional d'Osona, la Garrotxa i el Ripollès

query_builder   12 maig 2017 17:37

event_note Nota de premsa

Bassa: "Ajudar les persones amb diversitat funcional a inserir-se en el món laboral és una prioritat"

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha signat el conveni per la creació del Banc de productes de suport i teràpia ocupacional d'Osona, la Garrotxa i el Ripollès

  •  És un pla pilot que permetrà donar cobertura universal als tres territoris
Fotografia de la presentació i signatura del conveni
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha signat aquesta tarda a Manlleu el conveni per la creació del Banc de productes de suport i teràpia ocupacional d’Osona, la Garrotxa i el Ripollès juntament amb el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, el president del Consorci de Benestar Social del Ripollès, Joan Manso, i el president del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Joan Espona. El text permet la implementació del servei a les tres comarques, un pla pilot que vol ser aplicat a d’altres territoris i que donarà cobertura universal a tota la ciutadania i especialment a les persones més vulnerables.
 
Aquest nou centre oferirà una atenció individualitzada i pròxima a les persones, amb la figura del Terapeuta ocupacional que valorarà, identificarà, previndrà i tractarà les dificultats per realitzar l’autocura o l’activitat habitual, l’ocupació o l’oci, entre d’altres. En definitiva, facilitant a la persona poder participar en aquelles activitats quotidianes que siguin rellevants en la seva vida. D’altra banda, el servei també oferirà productes de suport que han de garantir la igualtat d’oportunitats de totes les persones i millorar la seva autonomia personal.
 
La consellera Bassa ha destacat l’aposta per aquest tipus de serveis i ha afirmat que “creiem fermament que el treball és la millor de les polítiques socials i per això ajudar les persones amb diversitat funcional a inserir-se en el món laboral és una prioritat”. Alhora, Bassa ha recordat que “un bon sistema de productes de suport que arribi a tota la ciutadania permet viure amb més qualitat en el propi domicili i pot retardar, o fins i tot evitar anar a un centre residencial”, un fet especialment rellevant ja que segons la consellera la majoria de persones prefereixen viure a la casa pròpia tan temps com sigui possible.
 
El Banc de productes de suport i teràpia ocupacional compleix els mandats establerts en la Llei d’accessibilitat 13/2014 i la Llei de serveis socials 12/2017 i compta amb un pressupost de 190,954,64€ anuals, dels quals 54.000€ els aporta el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies mitjançant la línia d’accessibilitat i productes de suport del Contracte Programa.
 
Durant la seva visita a la Catalunya Central, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, acompanyada de l’alcalde de Torelló, Jaume Vivet, també ha inaugurat l’Espai Estivill Camps, un nou equipament per a persones amb malaltia mental.
 
L’Espai promou el desenvolupament integral dels usuaris i la millora de la seva qualitat de vida, mitjançant activitats i serveis d’àmbit comunitari especialitzats en la prevenció i l’atenció a la salut mental al municipi de Torelló i la Vall del Ges. Aquests serveis consten d’un espai de dia de rehabilitació, reinserció i oci en un marc terapèutic estructurat per treballar la salut mental des de la vessant  individual, familiar, social i ocupacional. I també ofereix un dispositiu residencial consistent en una llar ubicada en una casa unifamiliar integrada en un entorn normalitzat.
 
L’equipament està ubicat en una antiga casa unifamiliar amb espais annexes fruit d’una donació particular a l’Ajuntament de Torelló que, al seu torn, l’ha cedit a la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona perquè l’utilitzi com a dispositiu residencial i espai de rehabilitació, reinserció i oci per a persones amb problemes de salut mental.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined