Foto de grup
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha presidit aquest matí la cloenda de la jornada del 40è aniversari del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB) que ha tingut lloc a l’Auditori del Palau de la Generalitat.
 
La portaveu del Govern ha agraït la tasca que el CEEB va iniciar fa 40 anys, l’any 1977, quan “les llibertats no estaven assegurades en el nostre país i l’esport era una eina a l’hora de restablir-les” i ha posat en relleu els valors que el Consell ha fet seus per a la formació d’infants i joves. De fet, “quan parlem d’esport, també parlem de ciutadans” i en aquests 40 anys des del CEEB “s’ha contribuït decisivament en la formació de ciutadans responsables, equilibrats que han crescut amb valors de superació”.
 
L’esport escolar impulsat pel CEEB “ha ajudat les famílies” a educar els seus fills i ha contribuït a construir una societat “més justa i cohesionada” des d’un esperit “cívic i constructiu” que procurarà que les futures generacions tinguin un entorn “més saludable” on els valors de la justícia social “estiguin molt més presents”.
 
En aquesta línia, la consellera ha destacat la feina que es fa des de la fundació del CEEB per a les “zones més vulnerables de Barcelona” amb “programes molt estratègics i molt interessants”.
 
Munté ha recordat també durant el seu parlament de cloenda que el CEEB és una entitat privada sense ànim de lucre, que “inspira un mode formatiu de valors” que “s’ha estès com una taca d’oli al territori al conjunt del país –a totes les comarques catalanes hi ha Consells Esportius- i més enllà de les nostres fronteres”. Alguns d’aquests valors més destacats són “el joc net, la pràctiques de vida saludable, el rebuig al dopatge, la no discriminació o la igualtat entre homes i dones”, ha afegit.
 
Jornada oberta del 40è aniversari del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona
 
El Consell de l’Esport Escolar de Barcelona ha dut a terme una jornada de reflexió oberta sobre l’esport en edat escolar i el model a seguir pel CEEB, dins dels actes que se celebren durant tot aquest any per celebrar el 40 aniversari d’aquesta entitat sense lucre. Abans de la cloenda també ha tingut lloc una taula rodona sobre El model esportiu en edat escolar. 40 anys de CEEB com a exemple d’estructura de dues vies, la federativa i la dels consells.
 
Actualment el CEEB aplega més de 500 escoles i entitats de Barcelona i compta amb la participació de 45.000 nens, nenes i joves que practiquen 35 disciplines esportives diferents.
 
A l’acte també hi ha assistit el president del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona, Jaume Mora; el subdirector general d’Activitats Esportives de la Secretaria General de l’Esport, Oriol Marcé; la responsable de Relacions Institucionals i Internacionals de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza i l’historiador Jaume Sobrequés, entre d’altres autoritats.

3  

Imatges

Foto de grup

Foto de grup 155

La consellera Munté durant la cloenda de l'acte

La consellera Munté durant la cloenda de l'acte 368

Munté en un altre moment de la seva intervenció

Munté en un altre moment de la seva intervenció 108