Govern
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha convidat aquest vespre a totes les entitats de dones del país “a seguir treballant globalment i en xarxa per la igualtat de gènere i l’empoderament de les dones” per “visibilitzar el talent, la feina, el sacrifici i les problemàtiques de les dones” en una societat “encara molt masclista en molts dels seus àmbits de poder”.
 
La consellera, en l’acte de reconeixement a entitats de dones amb 25 anys de trajectòria, ha avisat de les dificultats que encara hi ha per a les dones en àmbits quotidians com el del treball, “on es palesen encara desigualtats i on les aportacions de les dones no són encara prou reconegudes”. Així mateix, la consellera també ha evidenciat que “existeixen diferències en la llar, la cura de fills petits o persones dependents” que, ha assegurat, “no s’han valorat”.
 
La consellera també ha posat de relleu la importància de les associacions “per guanyar amb eficàcia i avançar cap a la igualtat real i efectiva”, recordant que “avui, podem disposar de lleis com la d’igualtat efectiva entre homes i dones, inexistents fa 25 anys” però tanmateix, la consellera ha remarcat que en paral·lel “no n’hi hauria prou si  no s’hi contribueix globalment i en xarxa des de les entitats i els territoris”.
 
Finalment, Munté també ha destacat “la importància de la feina que fa la xarxa associativa per a dones víctimes de la violència masclista o de qualsevol violència en qualsevol de les seves formes”. “És un estigma que no és només un repte del Govern”, ha assegurat, “ sinó que ha de ser un objectiu de país i del conjunt de la societat”.
 
L’acte, ha estat presentat per la periodista Pilar Rahola i ha comptat amb l’entrega de premis a les entitats amb 25 anys de trajectòria, entregats per la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, acompanyada de la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa Pitarch.
 
Entitats premiades en reconeixement als 25 anys de trajectòria:
 
1.       Associació de Dones de Deltebre
2.       Associació de Puntaires d'Arenys de Munt
3.       Associació de Dones de Riba-roja d'Ebre
4.       Associació de Dones Punt de Trobada d'Albesa
5.       Dones Artistes Som 7
6.       Associació de Dones d'Almatà
7.       Associació Col·lectiu de Dones de la Canonja
8.       Associació de Dones Emprenedores de Blanes
9.       Associació Catalana Pro Alletament Matern (ACPAM)
10.   Associació Col·lectiu de Dones de Sant Narcís
11.   Centre de Cultura Popular Mestra Carme Baldelló
12.   Grup de Dones de la Trinitat Vella
13.   Coordinadora de Asociaciones de Mujeres de Sta. Coloma de Gramenet
14.   Associació de Dones de Sarroca de Lleida
15.   Associació de Dones les Àguedes de Torrelameu
16.   Associació de Mestresses de Casa d'Alcanar
17.   Associació d'Assistència a Dones Agredides Sexualment
18.   Seminari Interdisciplinari d'Estudis de la Dona (SIED)
19.   Associació Col·lectiu de Dones de Vilafortuny de Cambrils
20.   Associació Catalana de Dones Separades
21.   Associació Cultural Dones Borgenques

1  

Imatges

Moment de l'acte d'avui al Palau de la Generalitat

Moment de l'acte d'avui al Palau de la Generalitat 173