El Departament de Salut i el de Treball, Afers Socials han firmat un conveni pel qual els professionals referents del Registre Unificat de Maltractaments Infantils (RUMI-SALUT) podran accedir al Sistema d’Informació i Gestió en Infància i Adolescència (SINI@). Es tracta d’un sistema d’informació que centralitza tots els antecedents rellevants de maltractaments detectats per qualsevol servei, departament o administració.
 
Tot i que encara no és efectiva la integració del RUMI al Sini@, l’estat actual del sistema permet la possibilitat d’accés via web als professionals de l’entorn hospitalari limitat a la consulta sobre l’existència d’antecedents que els permetin millorar el diagnòstic i actuacions sanitàries dels maltractaments en la infància i adolescència i activar la coordinació amb els serveis de protecció.
 
El conveni és vàlid per a 43 hospitals de Catalunya i respon a la Llei 14/2010, la qual dicta que els infants i els adolescents víctimes de maltractaments han de rebre atenció especial de caràcter sanitari urgent, segons requereixin en cada cas. Amb la finalitat de garantir aquest dret, el Govern promou i desenvolupa les actuacions dels professionals sanitaris per a la detecció precoç del maltractament a infants i adolescents, i la coordinació necessària entre serveis sanitaris i serveis socials. Aquest conveni millora la resposta que es dona en aquest sentit.