El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna l’homicidi d’una dona a Salou presumptament a mans de la seva exparella, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha lamentat els fets i ha reiterat la determinació del Govern de la Generalitat de Catalunya en l’erradicació de la violència masclista. 
 
El Govern, a través del Programa d'intervenció integral contra la violència masclista,  treballa en la millora dels mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones víctimes de la violència masclista, i els seus fills i filles.
 
Balada ha manifestat que “l’expressió més extrema de les desigualtats per raó de gènere és la violència masclista. Cal que condemnem la violència masclista des de tots els sectors i que lluitem contra els imaginaris que la normalitzen, banalitzen i en fan apologia”.
 
La presidenta de l’ICD també ha subratllat que “només des de la sensibilització i educació de tota la societat assolirem  models més justos i equitatius de relació entre homes i dones. És imprescindible capacitar les persones per identificar fàcilment la violència masclista i rebutjar-la com a model de relació”.

L’ICD posa a disposició el servei especialitzat 900 900 120 per a l’atenció de les dones que travessen situacions de violència masclista. És un servei totalment confidencial i permanent, les 24 hores del dia i tots els dies l’any. Les dones que ho necessitin també poden adreçar-se a algun dels serveis de proximitat de la  xarxa serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD). Aquests 102 serveis local ubicats en poblacions de més de 20 mil habitants compten amb el suport de l’ICD.