·         Turull assegura que la signatura d’avui evidencia la voluntat que “quan diem que tothom visqui millor vol dir tothom sense diferència de si es pateix alguna discapacitat”
 
·         La signatura del conveni entre el Govern i l’ONCE ha tingut lloc aquest migdia a la Sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha presidit aquest migdia al Palau de la Generalitat la signatura del conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’ONCE, la Fundació ONCE per a la cooperació i inclusió social de persones amb discapacitat, la Fundació ONCE per a l’atenció de persones amb sordceguesa i l’Associació Inserta Empleo. Per part de l’ONCE ha signat el conveni el delegat territorial de Catalunya de l’ONCE, Xavier Grau. L’objectiu de l’acord signat  és el de desenvolupar activitats conjuntes per promoure la inclusió de les persones amb discapacitat en àrees com l’ocupació, l’accessibilitat universal, l’educació, la innovació i la responsabilitat social, entre d’altres.
 
El conseller Turull ha afirmat  que la signatura d’avui evidencia la voluntat que “quan diem que tothom visqui millor vol dir tothom sense diferència de si es pateix alguna discapacitat o limitació”.  El conseller de la Presidència ha volgut fer un reconeixement de la tasca de l’ONCE i ha assegurat que és “una entitat de referència i ho constata la relació que sempre s’ha tingut amb vosaltres des del Govern de Catalunya”. “Sóc un ferm defensor de l’anomenat tercer sector, teniu una cosa que no tindrà mai com vosaltres l’administració i és el factor de proximitat”, ha reblat Turull.
Signatura
Sobre les entitats del tercer sector, el conseller ha afegit “sou punta de llança i ens marqueu a l’administració”. “Estem en un món canviant i si emergeixen noves necessitats perquè hi ha canvis als col·lectius que representeu, disposats a parlar-ne i obrir-ho”, ha afirmat Turull.
 
El conseller ha volgut atribuir el mèrit de la signatura a la seva antecessora, la consellera Neus Munté, però ha volgut matisar que “subscric de la primera a la darrera paraula. Quan signem un conveni, el complirem”.
 
Per part del Govern, en la signatura també hi ha assistit el secretari general de la Presidència, Joaquim Nin; la secretària general de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Masó; i el director general d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior, Jordi Jardí.