rdp

La consellera Bassa anuncia 1.625 places noves per a gent gran, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental a la demarcació de Barcelona

La consellera de Treball, Afers Socials Famílies destaca que la distribució de les noves places amb finançament públic s'ha fet seguint criteris d'equitat i equilibri territorial

query_builder   1 setembre 2017 12:17

event_note Nota de premsa

La consellera Bassa anuncia 1.625 places noves per a gent gran, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental a la demarcació de Barcelona

La consellera de Treball, Afers Socials Famílies destaca que la distribució de les noves places amb finançament públic s'ha fet seguint criteris d'equitat i equilibri territorial

  • El Departament invertirà el darrer trimestre d’aquest any més de 8,5 milions d’euros en la creació de noves places a la demarcació de Barcelona, el que suposarà 34 milions d’euros d’increment en la despesa l’any 2018
roda de premsa
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha presentat aquest matí l’increment de places amb finançament públic per a persones grans, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental a la demarcació de Barcelona. L’han acompanyat el director general de Protecció Social, Joan Ramon Ruiz, i el director de Serveis Territorials, Eliseu Oriol.
 
Bassa ha explicat que el nombre de places per aquests col·lectius s’incrementa en 1.625. “Això inclou tant places residencials com places d’atenció diürna i de serveis ocupacionals i, en total, suposa aproximadament un 4,5% més de places per a la demarcació de Barcelona”, ha dit la consellera. 
 
“Pel Departament que encapçalo, que les persones visquin dignament és el nostre principal objectiu. I quan fem referència a persones grans i a persones amb discapacitat o malaltia mental, encara més”. Per això, ha afegit la consellera, “des de fa un any, estem revertint les retallades per disposar de més places amb finançament públic. Un esforç que vam iniciar a finals de l’any passat creant 1.009 places col·laboradores a la demarcació i que consolidem el 2017 sumant aquestes 1.625 places noves més”.
 
Equitat i equilibri territorial
 
La consellera Dolors Bassa ha volgut destacar que “els criteris a l’hora de distribuir les places han estat bàsicament l’equitat i l’equilibri territorial, és a dir, aproximar les ràtios de tot el territori a l’objectiu de cobertura”. Bassa ha explicat que s’ha treballat juntament amb el territori per fer “una planificació acurada i realista, que cobreixi les demandes existents”.
 
En l’àmbit de la gent gran, s’ha incrementat tant el nombre de places residencials com de centre de dia. Així, es creen 1.080 places residencials, que permetran passar de les 19.458 places actuals a 20.538, un 5,5% més. Aquestes places es distribuiran per les comarques de l’Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Osona i Vallès Occidental.
 
Pel que fa als centre de dia per a gent gran, el nombre de places passarà de 5.237 a 5.345 places.
 
La consellera ha detallat que la ciutat de Barcelona guanyarà 699 places per a gent gran, Badalona i l’Hospitalet 54 places cadascuna, Terrassa incrementarà 34 places, Sabadell 16 i Santa Coloma de Gramenet 23.
 
En l’àmbit de l’atenció a les persones amb discapacitat es posen en marxa 262 places a la demarcació, que permeten passar de 10.600 a 10.862 places. Concretament:
 
·         41 places de servei de centre de dia ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual.
·         121 places de llar residència per a persones amb discapacitat intel·lectual.
·         25 places de servei de residència per a persones amb discapacitat intel·lectual
·         40 places de servei de centre ocupacional per a persones amb discapacitat física.
·         35 places de servei de residència per a persones amb discapacitat física.
 
Finalment, en l’àmbit de l’atenció de les persones amb malaltia mental es crearan 175 noves places de llar residència i de llar amb suport, fet que suposarà un increment d’un 15% de places en aquest tipus de serveis.
 
El Departament invertirà el darrer trimestre d’aquest any més de 8,5 milions d’euros en la creació de noves places a la demarcació de Barcelona, el que suposarà 34 milions d’euros d’increment en la despesa l’any 2018.

1  

Imatges

Imatge de la roda de premsa

Imatge de la roda de premsa 200

1  

Fitxers adjunts

Places amb finançament públic. Demarcació de Barcelona

Places amb finançament públic. Demarcació de Barcelona
PDF | 556

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined