Atès l’interès que desperta l’inici d’aquest curs escolar, en especial a la localitat de Ripoll, el Departament d’Ensenyament recorda, tal i com estableix la Llei d’Educació de Catalunya, que cal vetllar pels drets dels infants, entre els que es troben el dret a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge. És per aquest motiu que és objectiu prioritari del departament poder garantir a tota la comunitat educativa la màxima normalitat en l’inici de curs del proper 12 de setembre, i facilitar que els professionals de l’educació desenvolupin la seva tasca sense interferències per poder vetllar pels drets dels alumnes a rebre una educació integral.
 
De fet, aquest respecte als drets dels infants està present en les diferents normatives. En primer lloc, la Convenció de les Nacions Unides destaca l’interès superior de l’infant i adolescent com un dels principis essencials del dret modern de la persona i la família.
 
Per la seva banda, l’Estatut de Catalunya recull com a principi rector que, en totes les actuacions portades a terme pels poders públics o per institucions privades, l’interès superior de l’infant ha d’ésser prioritari. Finalment, cal destacar la Llei dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència, que reconeix a infants i adolescents el dret a la protecció de l’honor, la dignitat, la intimitat i la pròpia imatge, que s’han de protegir amb un interès especial, en el supòsit que hagin viscut alguna experiència traumàtica.
 
 
8 de setembre de 2017