El Govern constitueix el Centre d'Estudis, Recerca i Capacitació sobre Violència Masclista

Constituït el Centre d'Estudis, Recerca i Capacitació sobre Violència Masclista

L'objectiu és reforçar la lluita per erradicar la violència contra les dones

query_builder   26 setembre 2017 15:58

event_note Nota de premsa

Constituït el Centre d'Estudis, Recerca i Capacitació sobre Violència Masclista

L'objectiu és reforçar la lluita per erradicar la violència contra les dones


 
El Govern ha aprovat un decret de reestructuració  de l’Institut Català de les Dones (ICD) que actualitza les funcions i l’estructura d’aquest organisme a les Lleis aprovades en els darrers anys i que, com a principal novetat, reforça la lluita contra la violència masclista amb la constitució del Centre d’Estudis, Recerca i Capacitació sobre Violència Masclista (CERCVM).
 
El CERCVM és l’òrgan col·legiat de l’ICD encarregat d’elaborar els estudis de recerca sobre violència masclista i de formar els i les professionals en contacte amb el tractament d’aquest tipus de violència. Els seus objectius són:
 
1.     Fomentar la investigació, l’estudi i la divulgació científica sobre la violència masclista.
2.     Dissenyar en col·laboració amb els centres de formació de la Generalitat, programes de formació específica, bàsica i capacitadora, per a professionals que intervenen en processos relacionats amb la violència masclista o amb la situació laboral i la imatge pública de les dones.
3.     Realitzar i difondre estudis, publicacions i informes de metodologies de treball en aquest àmbit.
4.     Intercanviar bones pràctiques i coneixements entre centres docents i persones investigadores.
5.     Col·laborar amb l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, l’Institut de Seguretat Pública i altres centres de la Generalitat i de les Administracions locals i dels operadors jurídics i les persones titulars dels òrgans judicials destinats a Catalunya en matèria de violència masclista.
 
L’ICD facilitarà els recursos tècnics i materials al CERCVM que, presidit per la presidenta de l’ICD, es compon de representants dels diferents departaments i unitats de la Generalitat implicats en aquest àmbit d’actuació.
 
La seva constitució, prevista en la Llei 5/2008, del dret de les dones a erradicar la violència masclista, va ser aprovada el passat mes de juny per Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista (CNVM), màxim òrgan de coordinació interinstitucional en la lluita contra la violència masclista, formada per representants d’una seixantena d’organismes de la Generalitat, institucions, organitzacions socials i professionals.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined