La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha signat aquest matí l’ordre de pagament de la Renda Garantida de Ciutadania pels 26.130 beneficiaris de la Renda Mínima d’Inserció, per fer efectiva la llei 14/2017 del mes de juliol que inicia la implementació d’aquest nou dret social a data 15 de setembre. Els perceptors de la RMI passen automàticament a rebre la Renda Garantida de Ciutadania sense haver de fer cap tràmit.
 
Malgrat la intervenció de les finances de la Generalitat, la consellera Bassa ha dit que ‘des del Govern hem fet un esforç perquè aquest col·lectiu de persones més vulnerables puguin cobrar la prestació en la seva totalitat’. Ha afegit que ‘a cada repressió, una solució’.
 
Aquesta ordre de pagament suposa una quantitat de 9.975.055 euros destinada al període del 15 al 30 de setembre.
 
La Renda Garantida de Ciutadania és un nou dret social que ha començat a implementar-se a partir del dia 15 de setembre i permet que les persones beneficiàries cobrin d'entrada 564€ mensuals lligats a un pla d'inserció laboral o d'inclusió social segons la realitat de cada receptor. La quantitat a percebre anirà augmentant fins l'any 2020 quan els beneficiaris cobraran el 100% de l'Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) estimat ara en 664€ al mes.
 
Per sol·licitar la prestació i demanar cita prèvia s’ha posat en funcionament un telèfon gratuït (900400012), que ha rebut fins ara un total de 31.000 trucades, que han generat 5000 cites prèvies agendades per un agent. També es pot demanar cita prèvia a la web rendagarantida.gencat.cat.