El Govern mostra el compromís amb la inserció laboral de les persones amb discapacitat i signa l'ordre que complementa els ajuts als Centres Especials de Treball

La consellera Bassa ha afirmat que així es concreta el compromís "amb la inserció laboral de les persones amb qualsevol discapacitat"

query_builder   29 setembre 2017 11:11

event_note Nota de premsa

El Govern mostra el compromís amb la inserció laboral de les persones amb discapacitat i signa l'ordre que complementa els ajuts als Centres Especials de Treball

La consellera Bassa ha afirmat que així es concreta el compromís "amb la inserció laboral de les persones amb qualsevol discapacitat"

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha signat per a que sigui publicada l’Ordre per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió dels ajuts destinats a dues línies de suport a l’ocupació de treballadors amb discapacitat de característiques especials dels Centres Especials de Treball (CET). Suposa un total de 33 milions d’euros, que se sumen als 45 milions de la primera.
 
La publicació d’aquesta Ordre dona compliment a l’Acord Marc de línies de Suport als Treballadors dels CET  que es va signar el passat 14 de juliol amb  les Federacions DINCAT, AMMFEINA SMC, AEES DINCAT, FÒRUM SALUT MENTAL i CETIP, on hi treballen el 70% de les persones amb discapacitat.
 
Les línies de suport que s’han signat i sortiran publicades properament són:
  • Línia de Suport salarial a persones que no han pogut accedir a la línia de Suport finançada per Conferència Sectorial, principalment dirigida a les persones amb discapacitat física i sensorial d'entre un 33% i un 64%. Aquesta subvenció consistirà en un mínim del 25% del salari mínim interprofessional (SMI).
  • Línia Serveis de suport a persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental, paràlisi cerebral del 33% i/o discapacitat física d’un 65%.
 
L’ajut consisteix en una subvenció als CET que tinguin contractats o contractin personal tècnic de més qualificació i especialització durant el període comprès entre gener i novembre de l’any de la convocatòria, que complementin i millorin les actuacions realitzades en el si de les unitats de suport a l’activitat professional dels centres especials de treball.
 
La consellera Bassa ha explicat que “així es concreta de forma inequívoca el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a la inserció laboral de les persones amb qualsevol tipus de discapacitat i es garanteix la continuïtat dels Centres Especials de Treball, posant l’accent en el suport a les persones amb graus de discapacitat més elevats i, per tant, que tenen més obstacles de cara a la inserció laboral, mantenint però el compromís amb totes”.
 
El Departament manté la voluntat de diàleg i concertació amb totes les Federacions. Per això, davant aquest esforç econòmic en benefici de les persones treballadores dels CET, el Departament fa una crida a totes les federacions perquè col·laborin amb la iniciativa de millorar la inclusió social d’aquest col·lectiu des de la responsabilitat.
 
Bassa ha afegit que això “mostra la voluntat ferma i el compromís del Govern de la Generalitat en continuar treballant en el dia a dia per a la millora de les persones del nostre país, malgrat que el Govern de l’Estat ha intervingut els comptes de la Generalitat”.
 
Aquestes subvencions als Centres Especials de Treball són finançades amb pressupost propi del Departament de Treball Afers Socials i Famílies i “complementen l’infrafinançament en el que ens situa el govern espanyol i permetran que els 15.000 treballadors de CET de Catalunya rebin un ajut mínim del 25% de l’SMI”.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined