Visita a un dels pacients de la unitat amb qui s'ha pogut conversar sobre els beneficis de la nova butaca

La unitat de Cures Pal·liatives de l'Hospital Santa Caterina estrena equipament gràcies a l'Oncotrail

query_builder   5 juny 2018 13:48

event_note Nota de premsa

La unitat de Cures Pal·liatives de l'Hospital Santa Caterina estrena equipament gràcies a l'Oncotrail

La planta d’hospitalització compta amb noves butaques per als pacients, adquirides amb la donació de més de 44 mil euros recollits a la cursa de la Fundació Oncolliga Girona
Visita a un dels pacients de la unitat amb qui s'ha pogut conversar sobre els beneficis de la nova butaca
Visita a un dels pacients de la unitat amb qui s'ha pogut conversar sobre els beneficis de la nova butaca
L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha rebut de la Fundació Oncolliga Girona la donació de 44.770 euros, diners recollits a la cursa benèfica de l’Oncotrail 2017. La quantitat s’ha invertit en la compra de vint butaques per als pacients hospitalitzats a la unitat de Cures Pal·liatives de l’Hospital Santa Caterina. Ambdues organitzacions han presentat aquest matí el nou equipament, uns seients elèctrics i ergonòmics que milloren la comoditat dels malalts, a més de permetre una mobilitat major.
 
La presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer i el director d’Oncotrail, Lluís Comet, han tingut l’ocasió de visitar la unitat i veure la utilitat i benefici de les noves butaques per als malalts ingressats i els seus familiars. Els han acompanyat Joan Profitós president de l’IAS, Joaquim Casanovas, gerent, Josep Costa i Núria Batlle, director mèdic i directora infermera del Santa Caterina, Rosa Roca, cap de la unitat de Cures Pal·liatives, i Dolors Collell, supervisora-infermera de la planta d’hospitalització.  
 
La Unitat de Cures Pal·liatives de l’Hospital Santa Caterina atén els pacients que es troben en una fase avançada i progressiva d’un procés de malaltia que necessita tractaments i atenció molt especialitzada. El pacient de l’atenció pal·liativa es caracteritza per patir una malaltia complexa, amb unes possibilitats de resposta als tractaments específics molt limitada, i amb la presència de símptomes múltiples i variables, que provoquen un impacte sobre el malalt i la família importants. En aquesta situació els objectius de la unitat estan centrats en la millora de la qualitat de vida, la promoció de l’autonomia i l’adaptació emocional a la situació.
 
La Unitat està dotada amb 18 llits i atén una mitja de 400 pacients l’any, amb una estada mitjana de 14 dies. El 75% de les persones ingressades són malalts oncològics i el 25% són pacients amb altres malalties: respiratòries, cardíaques, insuficiència renal i malalties neurodegeneratives, principalment. L’àrea d’influència de la unitat és el Gironès, la Selva i Pla de l’Estany, tot i que es treballa coordinadament amb la resta d’hospitals comarcals, els equips d’atenció primària, atenció domiciliària, i la xarxa sociosanitària de la Regió Sanitària de Girona.
 
Sumar-se al repte
L’Oncotrail és un repte esportiu i solidari que va néixer l’any 2013, per tant el pròxim mes d’octubre se’n celebrarà la sisena edició. La prova es disputa per equips i consisteix a recórrer 100km per corriols de la Costa Brava i les Gavarres, amb sortida i arribada a Palafrugell. Cada equip ha de fer un donatiu mínim de 1.000 euros per poder participar a la prova i gràcies a la participació de voluntaris i patrocinadors, tot el que es recapta es destina íntegrament a l’objectiu solidari del repte: millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. Des de la primera edició fins ara s’han recollit més de 600.000 euros, uns fons que s’han anat repartint en funció de les necessitats de cada centre hospitalari. En el cas de l’Hospital Santa Caterina, el donatiu de 44.770 euros del 2017 se suma als que va rebre els anys 2015 (6.657 euros) i 2013 (16.750).
 
Serveis d’Oncolliga a l’hospital
Més enllà de l’aportació puntual de diners provinents dels donatius de l’Oncotrail, l’Oncolliga col·labora des de l’any 2005 amb l’Hospital Santa Caterina per oferir dins de les seves instal·lacions serveis d’ajuda i suport als malalts de càncer, com per exemple l’atenció psicològica a afectades de càncer de mama i acompanyament de voluntaris hospitalaris.

1  

Imatges

Visita a un dels pacients de la unitat amb qui s'ha pogut conversar sobre els beneficis de la nova butaca

Visita a un dels pacients de la unitat amb qui s'ha pogut conversar sobre els beneficis de la nova butaca 5945

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined