• Així ho ha exposat al Parlament com a resposta a una interpel·lació al Govern sobre els serveis d'atenció a la primera infància
 
  • El conseller d’Ensenyament també ha parlat sobre el deute en el finançament de les llars d’infants: “És evident que no podem assumir tot el passat pressupostàriament”
 
 
HC Parlament
El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha afirmat que “hem de fer un programa marc de planificació conjunta de tots els departaments, ajuntaments i agents implicats sobre la primera infància”. En aquest sentit, ha destacat que “estem treballant de manera molt decidida en una proposta de reforma del decret 282/2006 - pel qual es regulen el primer cicle de l'educació infantil i els requisits dels centres-, que compartirem amb la resta grups, món municipal i comunitat educativa”. Així ho ha exposat al Parlament com a resposta a una interpel·lació al Govern sobre els serveis d'atenció a la primera infància per part del Grup Parlamentari de Catalunya en Comú Podem.
 
Josep Bargalló ha manifestat que “l’etapa 0-3 anys és evidentment molt important, atès que l’educació és un procés d’aprenentatge i l’aprenentatge comença quan la persona s’inicia en la formació”. Ha explicat que l’etapa 0-3 té quatre elements clau: “Primer, el desenvolupament de la capacitat dels infants; segon, serveix per contribuir a detectar i modificar situacions de risc social; també per iniciar un vincle de socialització amb la societat i famílies; i, en darrer lloc, per l’equilibri territorial”.
 
El conseller Bargalló també s’ha referit a la petició de la Fundació Bofill sobre que Ensenyament lideri el programa marc per aquesta planificació 0-6. El titular d’Ensenyament ha declarat que “ho debatrem i decidirem en el Govern”. Bargalló ha avançat que a finals de juny es presentarà un proposta de treball  conjunta dels diferents departaments a la comunitat educativa i als ajuntaments.
 
Durant la seva intervenció, Bargalló ha destacat que “hem de treballar per l’accés universal i hem d’aconseguir l'oferta necessària i adequada en les parts del territori on no hi ha places suficients”. “Insisteixo en fer aquest pas per la tarifació social, per aconseguir la gratuïtat en aquells casos en què els Serveis Socials ens ho apuntin i passos cap a espais familiars que no siguin exclusivament la forma de llars d’infants, per això parlem de la reforma del decret”, ha remarcat Bargalló.
 
El conseller d’Ensenyament també ha parlat sobre el deute en el finançament de les llars d’infants: “Volem que hi continuïn participant les Diputacions perquè ens calen, hem de parlar de la tarifació social, de  la complexitat del territori, de la complexitat de la llar d’infants, ha d’haver-hi una part de finançament fixe i una de variable”. Ha afegit que “és evident que hem d‘assumir el que calgui i el passat, però és evident que no podem assumir tot el passat pressupostàriament”.
 
4 de juliol de 2018

1  

Imatges

HC Parlament

HC Parlament 277