La Generalitat de Catalunya adequa el Complex Educatiu de Tarragona per atendre la crisi migratòria

Els departaments de Treball, Afers Socials i Famílies i d'Ensenyament, en coordinació amb l'Ajuntament de Tarragona, obren el centre amb capacitat per 30 joves

query_builder   6 juliol 2018 17:38

event_note Nota de premsa

La Generalitat de Catalunya adequa el Complex Educatiu de Tarragona per atendre la crisi migratòria

Els departaments de Treball, Afers Socials i Famílies i d'Ensenyament, en coordinació amb l'Ajuntament de Tarragona, obren el centre amb capacitat per 30 joves

  • El recurs entrarà en funcionament aquest divendres al vespre

Els departaments de Treball, Afers Socials i Famílies i d’Ensenyament s’han reunit aquest divendres al matí amb l’Ajuntament de Tarragona per donar resposta al fenomen migratori i de crisi humanitària que afronta el país. El resultat d’aquesta reunió de coordinació és l’adequació del Complex Educatiu de Tarragona, l’antiga Laboral, per acollir-hi fins a 30 persones i, alhora, per continuar garantint els drets dels infants i joves que arriben a Catalunya. Intress gestionarà el recurs que es posarà en marxa aquest divendres al vespre amb l’arribada de 12 joves i que comptarà amb el corresponent equip educatiu per atendre’ls a tots ells.
 
El Departament d’Ensenyament, com a titular del Complex Educatiu de Tarragona, ha adequat les instal·lacions per poder rebre aquests joves, amb l’objectiu que s’integrin el màxim possible després de les dificultats que han viscut arran del seu procés migratori. És per això que es treballarà perquè aquest col·lectiu es pugui integrar en les activitats que actualment s’estan duent a terme en les instal·lacions del Complex, com els campus esportius i els casals d’estiu, per aconseguir que es puguin relacionar amb la resta d’alumnes i responsables que participen en aquestes activitats d’estiu.
 
La previsió d’Ensenyament és que aquesta trentena de nois i noies romanguin al Complex Educatiu de Tarragona durant els mesos de juliol i d’agost, per donar resposta de manera temporal a aquesta emergència social. A més, Ensenyament estarà amatent de cara a la tardor, amb total disposició per si són necessàries més actuacions per donar suport al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies si la situació així ho requereix.
 
Un fenomen de país
 
Durant el 2017 van arribar a Catalunya 1.489 joves migrats sense referents familiars. Una xifra que duplica la de 2016 i triplica la de 2015. Segons les dades del primer semestre de 2018 –amb 1.011 arribades-, es preveu que enguany es pugui duplicar el nombre d’arribades de l’any passat.
 
Tot i l’augment d’arribades de joves i adolescents migrats, des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies s’ha fet un gran esforç per ampliar els serveis i atendre a tots aquests joves. En aquest sentit, entre l’estiu de 2017 fins a juny de 2018 es van crear més de 800 noves places. Prèviament, el 2016 també s’havien creat una vuitantena de places. El conseller Chakir el Homrani va anunciar la setmana passada la posada en marxa de 418 places gràcies a l’aprovació de 10,5M€ addicionals, un augment pressupostari que permetrà disposar de gairebé 1.300 places per atendre aquesta emergència social.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined