•  El Homrani ha destacat que l’objectiu principal és ‘posar les persones al centre de les polítiques socials i de treball’
compareixença
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha comparegut per primera vegada aquest dimecres al migdia a la Comissió d’aquestes matèries al Parlament de Catalunya i ha destacat que l’objectiu central és “apoderar les persones al llarg de tot el seu cicle vital; posar les persones al centre de les polítiques socials i de treball” com a denominador comú en totes les línies de la legislatura. El Homrani també ha fet èmfasi en la lluita contra la bretxa salarial i en la importància de poder garantir l’envelliment a prop de casa.
 
El conseller ha començat la seva intervenció recordant la consellera predecessora en el càrrec, Dolors Bassa, la qual “continua en presó en un abús de figures preventives judicials només pel fet de posar unes urnes” i també ha llistat els greuges que van comportar l’aplicació de l’article 155. “En aquest primer mes i escaig hem signat contractes de serveis socials per volum de 800 milions d’euros”, ha afegit.
 
 
Pacte Nacional per a la Interculturalitat
 
D’acord amb la majoria dels eixos del Govern per aquesta legislatura (un país cohesionat amb drets i oportunitats per a tothom, una Catalunya oberta al món, una societat enfortida democràticament, lliure i justa) ha anunciat la creació del Pacte Nacional per a la Interculturalitat, el qual ha de ser una eina per a crear, entre tots, una societat feta amb gent de tot arreu. “No proposo la interculturalitat com una ideologia sinó com una eina de tres peces: inclusió, interacció i reconeixement a la diversitat”, ha explicat el conseller afegint que el sentiment comú ha de ser el de pertinença a una mateixa societat.
 
 
Lluita contra la bretxa salarial
 
Sobre les desigualtats de gènere, El Homrani ha explicat que s’establirà un sistema de registre de Plans d’Igualtat de les empreses per fer un seguiment del seu acompliment així com també es promourà un Pacte Nacional per a la lluita efectiva contra la desigualtat retributiva i la feminització de la pobresa. Així mateix també s’elaborarà un pla de xoc amb els agents socials per promoure avenços reals en la integració laboral i la qualitat de treball de les dones.
 
 
L’envelliment als barris
 
Sense desatendre totes les fases del cicle vital, el conseller el Homrani ha explicat que a Catalunya hi ha més d’1,4 milions de persones majors de 65 anys i que de cara el 2050 la proporció d’aquest sector de la població es doblarà. Per tal d’incidir en la millora de les condicions de vida d’aquestes persones es treballa per garantir un envelliment que respecti el dret a decidir com viure aquests darrers anys, “facilitant l’envelliment en entorns de proximitat”.
 
Finalment, el conseller ha tancat el repàs dels temes que afecten el Departament que encapçala remarcant que un dels objectius és reforçar la prevenció enfortint els serveis socials bàsics i de base comunitària perquè d’aquesta manera “s’evita l’exclusió social i s’integra les persones al seu entorn”.

1  

Fitxers adjunts

Intervenció compareixença

Intervenció compareixença
PDF | 121