• Els guanyadors d’aquesta edició competiran a Spainskills i, en cas de guanyar medalla d’or, els campions catalans podran participar al Worldskills, campionat internacional d’oficis que tindrà lloc a Kazan, Rússia
Fotografia1
 
El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha lliurat avui les medalles dels Campionats d’FP de Catalunya Catskills 2018, on també, ha estat l’encarregat de cloure la cerimònia. A més, el titular d’Ensenyament ha rebut a l’alumnat, professorat i representants d’empreses que han participat en aquesta edició.
 
En aquesta 7a edició, s’han fet competicions de 33 especialitats diferents arreu del territori català, en què destaca l’especialitat de jardineria i paisatgisme. Les competicions van començar al mes de febrer i han acabat a finals de juny.
 
Campionat Catskills
 
Els Campionats d’FP de Catalunya, que organitza el Departament d’Ensenyament conjuntament amb els centres educatius, té lloc cada dos anys i permet fer lluir les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen. Les proves de les diferents competicions estan inspirades en el campionat internacional Worldskills. L’objectiu és promoure la transferència d’habilitats i coneixements en l’àmbit de la formació professional i, al mateix temps, estimular alumnes i professors dins el marc de la formació professional.
 

Durant les diferents proves, els alumnes utilitzen moltes de les destreses adquirides als cicles que estan estudiant. Aquestes proves les elaboren persones expertes en cadascuna de les diferents categories. El contingut de les proves es recull a les directrius tècniques de cada especialitat.

Fotografia 2
 
WorldSkills Competition
 
WorldSkills és una organització internacional sense finalitat de lucre que de fa 50 anys organitza avui dia el campionat relacionat amb la formació professional més rellevant. En aquest campionat hi ha representades les professions i tecnologies punteres en formació professional i hi competeixen països de tot el món. L’objectiu principal de WorldSkills Competition és promoure els estudis desenvolupats en els centres de formació professional arreu del món i d'estimular alumnat i professorat de formació professional.
 
A la darrera edició del WorldSkills, organitzada a Abu Dhabi el passat octubre de 2017, hi van participar 7 alumnes catalans (de les especialitats de: mecatrònica, carrosseria, lampisteria i calefacció, disseny de pàgines web,  suport a xarxes i forneria). El propers 26 a 28 de setembre de 2018 a la ciutat hongaresa de Budapest, tindrà lloc el EuroSkills, en el qual aquests 4 competidors catalans integrants de l'equip Spainskills  hauran de competir amb d’altres d'arreu d'Europa.
 
 
Per a més informació sobre aquesta edició del campionat, consulteu l’enllaç:  http://catskills.gencat.cat/ca/2018/
 
 
5 de juliol de 2018