_

Vergés: "El nou bloc quirúrgic i la nova UCI de l'Hospital Arnau de Lleida demostren que volem la millor sanitat per a tothom"

query_builder   31 agost 2018 13:22

event_note Nota de premsa

Vergés: "El nou bloc quirúrgic i la nova UCI de l'Hospital Arnau de Lleida demostren que volem la millor sanitat per a tothom"

  • La consellera de Salut visita la nova UCI del centre, que està equipada amb tecnologia d’última generació, millora el confort i dona una atenció més humanitzada
  • El nou bloc quirúrgic comptarà, en una única planta, amb 18 quiròfans i 23 places de recuperació post-anestèsica
La consellera Vergés, en un moment de la seva visita, aquest matí.
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat aquest matí l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. La titular de Salut ha posat de manifest la importància del centre com a hospital referent del sistema públic de salut a les terres de Lleida. Un territori on, segons la consellera, s’estan fent “esforços i millores per tenir-hi la millor sanitat per a tothom”.

Un d’aquestes millores és la nova unitat de cures intensives (UCI), que ha estat reformada i ampliada i està en funcionament des del passat febrer després de dos anys de treball. Situada a la sisena planta de l’hospital, l’espai manté el total de 22 boxs però en millora i actualitza una quinzena.
 
Amb una inversió de 3,5 milions d’euros aportats per la Diputació de Lleida, s’ha pogut equipar l’UCI amb tecnologia d’última generació –monitors, respiradors-, disposar de boxs ‘reversibles’ que poden atendre tant pacients crítics adults com pediàtrics, millorar el confort dels boxes –més amples, amb més llum natural i més intimitat- i fer una atenció més humanitzada –per exemple, facilitant que els pacients puguin estar acompanyats les 24 hores del dia o involucrant la família en la cura-.
 
Per a Verges, la nova UCI és una mostra de “creure en el territori” i de “com hem d’anar incorporant noves instal·lacions i nova tecnologia, amb esforç inversor”. “He comprovat com els professionals de la UCI aprecien aquesta millora i com s’ha humanitzat l’atenció incorporant a les famílies, per a complir l’objectiu principal, que és millorar el servei pel ciutadà, sobretot en casos delicats com aquests”, ha dit la consellera.
 
Els treballs de reforma també han comportat actuacions de millora estructural de l’edifici, com per exemple a la coberta de l’edifici -on s’ha actuat per millorar l’aïllament tèrmic i la impermeabilització-, i la renovació del sistema de subministrament elèctric de la unitat.
 
Ampliació i millora del bloc quirúrgic
El Departament de Salut ha iniciat un esforç inversor en aquest hospital per equipar-lo amb instal·lacions que incorporin els últims avenços tecnològics. Aquest compromís, a mitjà termini, es concretarà en l’ampliació i millora del bloc quirúrgic.
 
La intervenció inclou concentrar tota l’àrea quirúrgica en una sola planta, en lloc de les dues actuals, construint una ampliació adossada, quasi doblant la superfície actual. Així, en total es comptarà amb una planta de 3.200m2 que albergarà, entre d’altres, 18 quiròfans (4 més que els actuals) i 23 places de recuperació post-anestèsica (actualment n’hi ha 20). L’actuació també permetrà millorar la connexió del bloc quirúrgic amb la Unitat de Cures Intensives (UCI), les Urgències i els servei de radiologia. La redacció del projecte està previst que s’acabi l’any vinent, per poder començar les obres a principis del 2020.
 
El Departament de Salut ja té compromesos 15 milions d’euros en aquest projecte, que s’emmarca en el Pla Director d’espais de l’hospital. Aquest Pla també incorpora, a banda del bloc quirúrgic, la reforma de les 6 plantes d’hospitalització del centre, adequant-les a paràmetres funcionals i de confort actuals i que compten amb el finançament de la Diputació.
 
Abans de la visita, la consellera s’ha reunit amb el Comitè de Direcció Territorial i amb la Junta de Personal del centre.

3  

Imatges

Foto reunió

Foto reunió 987

Foto  visita

Foto visita 821

Foto 3

Foto 3 1077

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined