CODISCAT

El president Quim Torra anuncia la creació del Pacte Nacional per a les persones amb discapacitat

El president i el conseller El Homrani s'han reunit amb el Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT)

query_builder   19 setembre 2018 15:37

event_note Nota de premsa

El president Quim Torra anuncia la creació del Pacte Nacional per a les persones amb discapacitat

El president i el conseller El Homrani s'han reunit amb el Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT)

 
·        El cap de l’Executiu ha mantingut aquest migdia una sessió de treball amb el Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT), on s’han posat les bases d’aquest acord “que ens farà un país capdavanter en integració”
 
·        El conseller El Homrani ha anunciat que es crearà una Comissió Interdepartamental sobre polítiques públiques d’acord als principis de la Convenció de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat
 
El president ha encapçalat la reunió del Codiscat
El president moments abans de la reunió. Autor: Ruben Moreno
 
El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chackir el Homrani, ha mantingut aquest migdia una reunió de treball amb el Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT), al Palau. Com a resultat d’aquesta sessió de treball, el cap del Govern ha anunciat que s’han posat les bases per crear “el Pacte Nacional per a les persones amb discapacitat, que ha de ser una eina que abordi des del punt de vista  legislatiu, pressupostari i de polítiques públiques tots els reptes que tenen els ciutadans amb discapacitat”.
 
Per al cap de l’Executiu, aquest acord “tindrà un impacte directe i real en la vida d’aquest col·lectiu de més de 500.000 persones”, perquè l’objectiu és que “cadascuna d’aquestes persones pugui desenvolupar el seu projecte de vida”. “Volem fer un país accessible per a tothom”, ha declarat el president en el decurs de la compareixença informativa posterior a la reunió. I ha continuat “volem que cap discapacitació suposi cap minorització de cap dret. Aquest és el compromís del Govern”.
 
El president ha explicat que “som un Govern que treballa per a totes les persones, perquè  tothom tingui igualtats d’oportunitats en tots els àmbits essencials de la seva vida”. “Per això- ha continuat- la inclusió, la solidaritat i la fraternitat, conceptes tan republicans, tenen més sentit que mai”.
 
Quim Torra ha agraït al CODISCAT, que agrupa entitats representatives de l’àmbit de les persones discapacitades, els departaments de la Generalitat i el món local, l’esforç que han fet durant tots els darrers mesos. El president ha denunciat com “el nefast article 155 que ha patit el país”, ha suposat “les pitjors conseqüències per a les persones més vulnerables, amb 900 milions de subvencions aturades, que s’han hagut de gestionar quan hem pogut recuperar les institucions”. “Això em revolta”, ha ressaltat Quim Torra.
 
Per això, ha mostrat la seva satisfacció que avui s’hagin posat les bases per fer realitat aquest Pacte Nacional, i que “ens haguem marcat un calendari, que  d’aquí a 6 mesos puguem tenir retorn“.
 
El conseller El Homrani ha detallat que es crearà, en el marc del CODISCAT, la Comissió interdepartamental sobre polítiques públiques d’acord als principis de la Convenció de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. La Comissió s’encarregarà d’analitzar l’estat de les polítiques catalanes en aquest àmbit, de la legislació aplicable, així com de la inversió social que es destina a les persones amb discapacitat. Concretament l’estudi se centrarà en els àmbits competencials de benestar, salut, treball, justícia, educació, habitatge, cultura, empresa i territori.
 
En el decurs de la seva intervenció, El Homrani ha recordat també que ahir el Govern va aprovar la consulta prèvia a la tramitació d’un projecte de decret del Codi d’accessibilitat de Catalunya. En aquest sentit, ha remarcat la necessitat d’actualitzar el marc normatiu que estableix les condicions d’accessibilitat necessàries perquè els espais públics, edificis, mitjans de transport, productes, serveis i processos de comunicació garanteixin l’autonomia, la igualtat d’oportunitats i la no-discriminació de les persones amb discapacitat.
 
El Homrani ha posat en valor el conjunt de la feina del Govern en favor del col·lectiu de persones amb discapacitat. “Avançar en la no-discriminació i del mig miler de catalans i catalanes amb una discapacitat reconeguda significa avançar cap a la societat inclusiva i justa que volem ser”, ha conclòs el conseller.
 
 
 
 
 

3  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 1337

Fotografia 2

Fotografia 2 1171

Fotografia 3

Fotografia 3 2013

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined