• Així ho ha afirmat aquest matí després de mantenir una reunió amb l’alcaldessa del municipi
  • Després de la trobada, el conseller i l’alcaldessa han visitat l’Escola Joaquim Ruyra
 
 
LH 1
El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha anunciat que s’acceleraran les obres de les escoles Ernest Lluch i Paco Candel de L’Hospitalet de Llobregat: “Avui ens hem compromès amb què, tot i que els projectes executius s’estan fent en el termini previst, si podem accelerar els processos administratius, els accelerarem”. Així ho ha afirmat aquest matí després de mantenir una reunió amb l’alcaldessa del municipi, Núria Marín, per tractar sobre les necessitats educatives del municipi, acompanyat de la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Barcelona Comarques, Montserrat Domingo.
 
Bargalló ha explicat davant dels mitjans de comunicació que, “per part del Govern hem reconegut un dèficit històric d’inversions educatives a l’Hospitalet, que l’any a passat es va començar a solucionar amb el conveni signat pel Departament i l’Ajuntament, i que aquest estiu s’ha executat complint els terminis”. “Però que és un dèficit que s’ha vist augmentat pel creixement demogràfic de la ciutat que no estava planificat”, ha remarcat el conseller. “Per això, avui hem repassat allò que ens manca del que havíem acordat, hem repassat allò que no havíem acordat però cal que acordem i hem repassat allò que tenim però que cal millorar”, ha manifestat.
LH 2
El conseller d’Ensenyament també ha anunciat que “es planificarà la creació d’un nou institut que no estava previst” per donar resposta a les necessitats d’escolarització de la ciutat. Ha afegit que “som absolutament conscients que un institut que no estava planificat ara l’hem de planificar” i que “les ubicacions inicialment les decideix l’Ajuntament que cedeix els solars, però que treballem conjuntament en tot”. “El líder educatiu d’un municipi és l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament és l’acompanyant del lideratge educatiu”, ha afirmat Bargalló.
LH 3
Visita de l’Escola Joaquim Ruyra
 
Josep Bargalló, en relació a l’Escola Joaquim Ruyra, ha explicat que “volíem conèixer de primera mà un projecte educatiu excel·lent com és aquest i que ens ha explicat la direcció del centre”. També ha exposat que “hem vingut a visitar una escola que té un èxit acadèmic notable, que té un èxit social més que notable i, en aquest sentit, cal recordar que l’èxit educatiu no és només l’acadèmic sinó que també és l’èxit social”. “El compromís és el reconeixement de l’excel·lència educativa de la ciutat i el reconeixement de les necessitats d’inversions continuades a les infraestructures educatives”, ha conclòs el titular d’Ensenyament.
 
 
21 de setembre de 2018
 

4  

Imatges

Visita LH 1

Visita LH 1 172

Visita LH 2

Visita LH 2 168

Visita LH 3

Visita LH 3 163

Visita LH 4

Visita LH 4 89