Foto
El conseller d’Interior, Miquel Buch, acompanyat del director general de la Policia,  Andreu Joan Martinez, i del comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, ha presentat aquest matí, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alzheimer, el calendari solidari 2019 dels Mossos d'Esquadra. Per cinquè any consecutiu, els beneficis obtinguts del donatiu aniran íntegrament destinats a la Federació d'Associacions de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Catalunya (FAFAC).
 
L’acte ha comptat també amb la presència de la presidenta de la FAFAC, Immaculada Fernández, amb qui el cos manté un fort vincle fruit de les darreres edicions d’aquest projecte.
 
El conseller ha destacat que “la policia de Catalunya - Mossos d’Esquadra és una policia de proximitat que vetlla per la democràcia i per la convivència i la protecció de les persones i evidentment també vetlla pels col·lectius més vulnerables”. “Fer costat a la gent i atendre-la també és prevenir i protegir” ha afegit.
 
Buch també s’ha mostrat molt satisfet de la col·laboració dels mossos en aquest projecte. “Avui és un dia per dir unes gràcies molt sentides i immenses a totes les persones que han col·laborat en aquest calendari i en tants altres reptes que té aquest país”.
 
Per la seva banda el director general de la Policia ha explicat que “el calendari reflexa la voluntat de millorar la vida dels altres a cada fotografia”. I ha destacat que “l’èxit del calendari surt del treball conjunt entre la policia i la ciutadania”.
 
El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra ha destacat “aquest és un projecte molt especial per a les persones que formen part d’aquest cos. I ho és perquè ens ofereix la possibilitat de portar el nostre compromís amb la ciutadania més enllà de les nostres funcions”.
 
Finalment la presidenta de la FAFAC ha posat en valor la complicitat i la sensibilitat de totes les persones que han participat en el calendari. “el calendari ens permet sensibilitzar la societat i després de cinc anys és ja una eina necessària per al nostre dia a dia” ha dit.
 
Calendari solidari 2019 dels Mossos d’Esquadra 
El calendari 2019 és la continuació de l’edició del 2018, on s’encetava un projecte de dos anys en què les festes populars d’arreu del territori són l’escenari de les 14 imatges que il·lustren el calendari.
 
A les fotografies hi apareixen quasi 100 voluntaris del cos de Mossos d'Esquadra a més d'unes altres 200 persones entre usuaris, familiars, psicòlegs, personal sanitari i treballadors de les Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer juntament amb les entitats organitzadores de cada festa.
 
Aquest any se’n posaran a la venda 18.000 exemplars que, com a novetat, incorporen a la part final un decàleg amb recomanacions davant d’una persona malalta d’Alzheimer. 
 
Aquest projecte solidari s’ha consolidat en el Cos de Mossos d’Esquadra, que en cinc edicions ha recaptat més de 280.000 euros, lliurats íntegrament a entitats que desenvolupen una important tasca social.
 
Al web dels Mossos d’Esquadra es poden trobar els punts de venda on es podran adquirir el calendaris a un preu solidari de 5€.
 
 

1  

Imatges

FOTO

FOTO 182