STEM EC
La Comissió Dones i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) participa per segon any consecutiu a l’STEMM Equality Congress, que té lloc avui i demà a Amsterdam. El congrés aplega prop de 350 assistents i més de 50 persones expertes en matèria de gènere vinguts d’arreu del món que actuaran com a ponents. Entre els conferenciants, hi ha la presidenta de la Comissió Dones i Ciència del CIC, Anna Berga, que exposarà l’experiència, les bones pràctiques i els reptes de futur de les universitats i centres de recerca a Catalunya en temes d’igualtat de gènere en la conferència titulada ‘Promoting gender equality policies in the Catalan university and research system: experience, best practices and future challenges of the Women in Science Committee of Catalonia’.
 
La ponència d’Anna Berga farà un recull de les accions impulsades des de la comissió des de que aquesta es va crear, l’any 2005, i presentarà amb més detall els reptes més significatius que aquesta comissió ha desenvolupat en col·laboració amb les universitats i els centres de recerca, com ara promoure i donar suport als plans d’igualtat, crear un sistema d’indicadors per mesurar la situació de les dones i elaborar un marc general d’inclusió de la perspectiva de gènere en els currículums dels graus i màsters. Finalment, posarà l’èmfasi en els reptes de futur que té la comissió, especialment pel que fa al compliment de les normatives, els recursos destinats i la consideració de la igualtat com un assumpte transversal a tota la societat.
 
Anna Berga considera que aquesta trobada és una “gran oportunitat per donar a conèixer els avenços en les polítiques d’igualtat a les universitats i centres de recerca si ho comparem amb el que teníem l’any 2005”. El congrés, diu Berga, serveix per escoltar i veure quines pràctiques estan duent a terme altres països i regions i, en aquest sentit, subratlla que “Catalunya ha estat pionera en la implementació dels plans d’igualtat i actualment les 12 universitats ja els tenen totalment consolidats”.
 
En l’edició d’enguany, el congrés té quatre grans eixos sobre els quals giren les ponències: la presentació de referents en el desenvolupament de mesures d’igualtat i diversitat; la interseccionalitat de les polítiques per àrees i regions; l’ús de les dades com a mesurador d’aquestes polítiques; i la implementació de manera transversal del concepte d’igualtat en una organització.
 
En aquesta ocasió, el congrés preveu parar especial atenció a presentacions de països emergents i hi inclourà experiències internacionals de programes de certificació en igualtat. Igualment, oferirà les darreres novetats en recerca sobre gènere per sectors, països i tipus d’organització.

1  

Fitxers adjunts

Nota premsa

Nota premsa
PDF | 203