• Jordi Puigneró s’ha reunit avui amb la ministra Meritxell Batet per abordar la flexibilització de la llei espanyola que impossibilita avui fer efectiu el retorn de les pagues extres del 2013 i 2014.
Puigneró i Batet
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha lamentat que el govern espanyol no hagi estat “més sensible” i no hagi acceptat flexibilitzar la llei d’estabilitat pressupostària per tal que la Generalitat pugui fer efectiu el pagament de les pagues extres del 2013 i del 2014 als treballadors i treballadores de la Generalitat.
 
El conseller Puigneró s’ha reunit avui a Madrid amb la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet. En l’ordre del dia, la demanda al Govern espanyol de no condicionar en la propera llei de pressupostos de l’Estat el retorn de les pagues extra del 2013 i del 2014 dels treballadors i treballadores públics ni tampoc en els topalls del dèficit o en la regla de despesa.
 
Lamento que el govern del partit socialista no hagi tingut més bona predisposició” ha assegura el conseller. “M’hauria agradat trobar un govern socialista al costat del dret dels treballadors i treballadores públics”, ha afegit.
 
Malgrat el cop de porta del govern espanyol, Puigneró ha assegurat que el compromís del govern català és fer efectiu el retorn dels drets laborals dels professionals de l’Administració.
 
Sí hi ha hagut més bona sintonia pel que fa a la llei de creació de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya. Segons ha informat el conseller, la ministra s’ha compromès a aixecar-ne la suspensió. Aquesta llei, aprovada el passat mes de juliol pel Parlament de Catalunya amb un ampli consens, resta suspesa a causa del recurs presentat pel govern del PP davant del Tribunal Constitucional.
 
 
Més català a les oposicions de l’Estat
 
Així mateix Puigneró ha exigit al govern espanyol complir la llei i incloure el coneixement del català com a requisit obligatori a les convocatòries d’oferta d’ocupació pública de l’Estat a Catalunya.
 
Puigneró demana “que es compleixi l’Estatut” i ha expressat la necessitat “que en les següents convocatòries i plans de mobilitats interns els coneixement de català no només siguin un mèrit, sinó un requisit, tal i com estableix la llei”.
 
Actualment, l’oferta pública del govern espanyol i només computa com a mèrit en un 2% de les places que es convoquen a Catalunya.
 
 

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 10548

Foto 2

Foto 2 10446