El respecte als semàfors i els passos de vianants seran els principals punts de control
 
32 persones ja ha mort atropellades a Catalunya en el que portem d’any
 
Del 22 al 28 d’octubre, el Servei Català de Trànsit (SCT) coordina amb les Policies Locals de diversos municipis de Catalunya, una campanya preventiva en zona urbana de protecció i control de vianants.
 
Durant la campanya, les Policies Locals posaran especial cura en combatre les infraccions i les conductes de risc dels conductors dels diferents tipus de vehicles que posin en perill la integritat dels vianants. Alhora, es vetllarà per lluitar contra la indisciplina en el respecte als semàfors i els passos de vianants i es faran controls preventius dels creuaments incorrectes per part dels vianants. També s’incidirà en les conductes antireglamentàries que impliquin un comportament que entorpeixi indegudament la circulació i que originin perjudicis o molèsties innecessàries a les persones.
 
Sinistralitat dels vianants
En el que portem de 2018, han mort 32 vianants a Catalunya (dades provisionals, morts a 24 hores): 20 persones als carrers de diferents municipis i unes altres 12 víctimes a les carreteres catalanes. En el mateix període de l’any passat, hi van morir 24 vianants: 21 víctimes a vies urbanes i 3 víctimes a vies interurbanes.
 
Campanyes preventives
Aquest és el segon any que es duen a terme campanyes de protecció de vianants.
Aquesta acció és la quinzena campanya preventiva i integral que es fa aquest 2018, després de les ja realitzades de seguretat passiva, drogo-alcoholèmia, camions i furgonetes, distraccions i transport escolar i de viatgers.
 
En total, enguany es faran un total de disset campanyes preventives que incidiran en els principals factors de sinistralitat. Recorden que l’any 2017 es va dur a terme també una campanya d’àmbit territorial català dedicada al control de vianants en la qual es van imposar 489 denúncies.
 
D’altra banda, pel que fa a la primera campanya de control de vianants d’enguany, que es va dur a terme al mes d’abril, es van imposar un total de 558 denúncies. D’aquestes, un 55% en relació als passos de vianants, un 23% als semàfors i un 23% al comportament.