CPNL

24.000 persones s'inscriuen aquest setembre als cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística

Les inscripcions als nivells inicials augmenten un 13% i un 4% als bàsics

query_builder   22 octubre 2018 17:26

event_note Nota de premsa

24.000 persones s'inscriuen aquest setembre als cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística

Les inscripcions als nivells inicials augmenten un 13% i un 4% als bàsics


  • L’oferta de cursos creix un 7% i continua augmentant l’interès dels ciutadans per aprendre català
Cursos català
Un total de 24.000 persones s’han inscrit als cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística aquest mes de setembre. Respecte de l’any anterior, augmenten un 13% les inscripcions als cursos inicials, adreçats a persones sense cap coneixement de la llengua catalana, i un 4% les inscripcions dels cursos bàsics, per a persones que volen resoldre habilitats comunicatives quotidianes. Són dades que reflecteixen un interès creixent de la ciutadania per aprendre català. Per donar-hi resposta, ha augmentat un 7% l’oferta de cursos inicials, que ha passat de 1.060 a 1.132.
 
Un alumnat més fidel
Pel que fa a la inscripció a cursos inicials –per a persones sense cap coneixement ni parlat ni escrit de català–, de les 1.788 inscripcions del setembre de 2017, s’ha arribat a les 2.014 d’enguany. Quant als cursos de català bàsic, l’increment és del 4%; és a dir, de les 11.991 inscripcions s’ha passat a les 12.497. El nombre de cursos de català inicials i bàsics suposa un 60,5 % del total de l’oferta de cursos d’aquest setembre.
 
El reforç dels cursos inicials i bàsics, refermat amb les accions que es desenvolupen als 22 centres de normalització lingüística per fidelitzar la continuïtat dels alumnes en l’itinerari d’aprenentatge, es tradueix en resultats satisfactoris justament en els nivells posteriors. En aquest període de matrícula, doncs, també es constata una pujada important dels cursos de nivell elemental (un 15%).
 
Ells cursos en línia també creixen
Les inscripcions als cursos de català en línia (que són 2.147 dels 24.000 totals) també experimenten un creixement important, del 15% respecte al setembre de 2017. La mostra permet observar l’alça significativa de l’interès pels cursos de català superior en aquest format, que passen de 211 inscripcions a 298 (amb un 41 % d’increment). També en la modalitat en línia, els cursos de nivell elemental marquen un resultat positiu, amb una pujada del 36% (de 111 inscripcions a 151).
 
El proper període d’inscripcions dels cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística serà durant el desembre i inici de gener de 2019. Més informació, a l’apartat “Cursos de català” el web del Consorci: https://www.cpnl.cat/cursos-catala/
 
El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), creat l'any 1989 per la Generalitat de Catalunya i integrat per  135 ens locals impulsa coordinadament el procés de normalització del català en tots els àmbits de la societat, tot fomentant-ne el coneixement i l’ús.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined